Energiemeter

Maak een afspraak

Energie besparen loont. Het is niet alleen goed voor het milieu; de steeds stijgende gas- en elektriciteitsprijzen maken energiebesparing ook steeds aantrekkelijker voor jouw portemonnee.

Energiemeter zoekt energievreter  

Allemaal goed en wel, maar hoe weet je nu wat bij je thuis de energievreters zijn? Het antwoord op deze vraag is: meten is weten!
Met een energiemeter kom je er snel achter. 

De gemeente Bekkevoort stelt gratis energiemeters ter beschikking van de inwoners. Dit apparaatje steek je in het stopcontact, je sluit je koelkast, wasmachine of ander elektrisch apparaat erop aan en de energiemeter vertelt je exact hoeveel energie het apparaat verbruikt. Zo kan je gemakkelijk nagaan welk apparaat je beter kan vervangen door een exemplaar dat veel minder verbruikt; ontdekken hoeveel energie een standby-lichtje van radio, tv of pc verbruikt, enzovoort. Door hier op in te spelen kan je ontzettend veel energie besparen en bijgevolg energiekosten uitsparen. De energiemeters zijn gemakkelijk te gebruiken en vergen geen enkele technische voorkennis. Bij het ontlenen krijg je er een handige handleiding bij.

De energiemeters zijn af te halen bij de afdeling grondgebiedzaken. Het uitlenen is gratis, maar je moet wel een waarborg van € 25 betalen. Deze krijg je uiteraard terug bij het tijdig en heelhuids inleveren van de geleende energiemeter. 

Deel deze pagina