Gele doos

In samenwerking met Eerstelijnszone Demerland start(te) het lokaal bestuur Bekkevoort met de gele doos. Dit is een herkenbare gele bewaardoos voor belangrijke persoons-, contact- en medische gegevens die nuttig kunnen zijn voor medische hulpverleners, brandweer en politie. Alle thuiswonende 65-plussers van groot-Bekkevoort krijgen zo een gele doos.

Bij een noodgeval kan elke minuut van levensbelang zijn. Daarom willen we er samen met de thuiswonende 65-plussers voor zorgen dat hun medische informatie snel terug te vinden is in hun woning. Hulpverleners hebben deze nodig om gepaste hulp te kunnen bieden. Door elke thuiswonende 65-plusser zo een gele doos gratis aan te bieden, maken we hier werk van.

Wat is de gele doos?

In de gele doos bewaar je belangrijke medische gegevens zoals je medicatieschema. Je bewaart de doos in je koelkast. Dat is een makkelijke vindplaats voor de hulpdiensten. Bij de gele doos horen ook stickers die je aan de binnenkant van je voor- of achterdeur kan kleven. Zo weten hulpverleners dat ze in de koelkast een gele doos kunnen vinden. 

Standaard zitten in de gele doos een medische fiche, een fiche vermiste persoon en twee stickers. De fiche vermiste persoon is vooral van belang voor mensen die door dementie of andere aandoeningen een verminderd oriëntatiegevoel hebben en sneller de weg kwijtraken. 65-plussers voegen zelf nog hun meest recente medicatieschema toe, een kopie van hun identiteitskaart en andere belangrijke informatie. Zorgprofessionals kunnen waar nodig helpen om de fiches in te vullen en de gegevens up-to-date te houden. 

Onderaan deze webpagina kan je ook handleidingen vinden voor het invullen van de medische fiche en de fiche vermiste personen.

Afhalen 

In de maand april 2023 ontvingen alle thuiswonende 65-plussers van groot-Bekkevoort een brief over de gele doos. Deze brief bevat ook een afhaalstrook waarmee ze vanaf 11 april 2023 hun gele doos gratis kunnen afhalen bij:

  • Apotheek Bekkevoort - Staatsbaan 148 te 3460 Bekkevoort
  • Apotheek Assent Pharma - Dorpsstraat 8 te 3460 Assent
  • Onthaal gemeentehuis - Eugeen Coolsstraat 17 te 3460 Bekkevoort, elke werkdag van 9u tot 12u

We roepen alle thuiswonende 65-plussers op om hun gele doos af te halen. Zo kunnen we samen het verschil maken in efficiënte hulpverlening.

Meer info

Wie vragen heeft over de gele doos, kan terecht bij dienst vrije tijd: 013/46 05 60 - senioren@bekkevoort.be 

Deel deze pagina