Zitdag invullen belastingsaangifte

Elk jaar houdt FOD Financiën een zitdag in Bekkevoort waar je hulp kan krijgen bij het invullen van je belastingaangifte.


Welke mogelijkheden zijn er nog naast de zitdag in de gemeente?

1. Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte

Je moet zorgvuldig uw gegevens controleren.
Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen.

Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je bent verplicht om de FOD Financiën dat te melden. Je kan dit voorstel verbeteren via MyMinfin.be (Tax-on-web). Je kan ook het papieren antwoordformulier invullen en terugsturen.

Meer info op de website van de FOD Financiën (www.fin.belgium.be)

2. Je vult zelf je aangifte in

Je aangifte gemakkelijk en snel invullen doe je via MyMinfin.be!

Hoe inloggen? 

  • Met je elektronische identiteitskaart, een kaartlezer (met of zonder kabel) en je PIN-code. Ben je je PIN-code verloren of vergeten of is je identiteitskaart geblokkeerd? Ga dan naar mybelgium.be > PIN- en PUK codes.
  • Met de toepassing ‘Itsme’ op uw smartphone. Je moet het maar één keer activeren en dan gebruik je de code die je gekozen hebt om je in te loggen.

Aangifte ingevuld? Vergeet niet om deze ons op te sturen door te klikken op ‘Bevestigen voor verzending’ en vervolgens ‘Indienen’. Je dient een gezamenlijke aangifte in? Jij en je partner moeten beiden elektronisch handtekenen.

Meer info op de website van de FOD Financiën (www.fin.belgium.be)

3. Je hebt hulp nodig om je aangifte in te vullen?

Heb je een vraag?

Je wilt je aangifte laten invullen?

Experten van de FOD Financiën helpen je graag:

  • Op de zitdag in je gemeente

Opgelet: je moet je identiteitskaart meebrengen. Komt je voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht.

Kom bij voorkeur zo snel mogelijk in mei om lange wachtrijen te vermijden. Je aangifte nog niet ontvangen? Je moet niet langer wachten, de experten van FOD Financiën kunnen je al helpen.