Regionaal Landschap Noord-Hageland

Gemeente Bekkevoort is aangesloten bij Regionaal Landschap Noord-Hageland (RLNH vzw), net als tien andere gemeenten in Noord-Hageland. RLNH werkt in jouw gemeente aan duurzame streekontwikkeling via projecten rond natuurinrichting, -educatie, -recreatie & landschapsherstel.

RLNH betrekt maximaal partners (gemeentelijke diensten, provincie Vlaams-Brabant, Vlaamse overheidsorganisaties, natuurorganisaties, landbouwers, buurtbewoners …) bij de opstart en realisatie van een project. Door krachten en kennis te bundelen komen ze tot een beter resultaat op maat van de streek en de lokale noden.

De acties en projecten zijn er voor alle inwoners in de streek. Op www.rlnh.be vind je informatie over natuur en biodiversiteit in je omgeving en achtertuin, nieuws over onze projecten, info over natuurrecreatie, een kalender met evenementen en workshops. Je leest er ook meer over de gemeentegrensoverschrijdende projecten.

Dankzij het lidmaatschap van je gemeente bij Regionaal Landschap Noord-Hageland kan je jaarlijks van 1 september tot en met 31 oktober deelnemen aan de groepsaankoop Behaag je tuin (www.behaagjetuin.be). Droom je van een poel, knotwilgenrij, boomgaard, vogelbos of bloemenweide? Dan helpt RLNH je graag verder.

Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Holsbeek, Keerbergen, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge en Tremelo zijn allemaal lid van het Regionaal Landschap Noord-Hageland. Elders in Vlaanderen zijn er nog 15 andere Regionale Landschappen actief. Elke streek heeft immers een eigen identiteit en landschap. Wil je eens gluren bij die buren? Neem dan een kijkje op www.regionalelandschappen.be.

Via dit filmpje kom je te weten wat de regionale landschapen in Vlaanderen allemaal doen.

Deel deze pagina