Borstvoeding, flesvoeding of vaste voeding?

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor een kindje en is in de meeste gevallen de beste keuze. Toch zal u mogelijke vragen of twijfels hebben en ervaart u wisselende gevoelens. Praat over deze gevoelens, zowel over de positieve als over de negatieve, en informeer uzelf. De medewerkers van Kind en Gezin staan u graag bij met raad en daad. Mama's kunnen bij het geven van borstvoeding begeleiding krijgen van de regioverpleegkundige, die op haar beurt ondersteund wordt door lactatiedeskundigen van Kind en Gezin. Dat zijn verpleegkundigen of vroedvrouwen gespecialiseerd in borstvoeding, die er extra tijd voor kunnen vrijmaken.

Flesvoeding

Als borstvoeding om één of andere reden niet (meer) mogelijk is, dan is flesvoeding is goed alternatief. Een juiste keuze van de soort flesvoeding en een correcte bereidingswijze zijn van groot belang voor de optimale groei en ontwikkeling van de baby.
De verpleegkundige volgt dit samen met u op en kan hier gerichte info over geven tijdens een consultmoment en aan de hand van een folder.

Vaste voeding

Afhankelijk van borstvoeding en/of flesvoeding wordt er gestart met vaste voeding tussen de leeftijd van 4 à 6 maanden. Meer info kan u verkrijgen tijdens een consultmoment bij de verpleegkundige van Kind en Gezin aangevuld met folder.

Deel deze pagina