Lokaal bestuur Bekkevoort schakelt zwerfvuilhandhavers in

Gepubliceerd op dinsdag 30 augustus 2022 9.52 u.
Om extra inspanningen te leveren in de strijd tegen zwerfvuil, starten het lokaal bestuur Bekkevoort en OVAM met de inzet van zwerfvuilhandhavers die intensieve controles uitvoeren. Wie zijn afval zomaar weggooit op straat en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete.

Inzetten op handhaving 

Na jaren van sensibilisering en waarschuwen blijft zwerfvuil een hardnekkig probleem in Bekkevoort. Afval hoort niet op straat of in de natuur. Daarom gaat het lokaal bestuur Bekkevoort verder in de aanpak van zwerfvuil en zetten we in op handhaving. Hiervoor doet het lokaal bestuur beroep op de zwerfvuilhandhavers van OVAM. 

De OVAM-handhavers hebben de bevoegdheid om overtredingen vast te stellen als ze iemand betrappen op het weggooien van bijvoorbeeld een blikje, een peuk of wanneer de hondenpoep van hun viervoeter niet wordt opgeruimd. Deze vaststellingen kan de sanctionerend GAS-ambtenaar vervolgens omzetten in boetes. De handhavers voeren hun controles niet uit in uniform, dit om de pakkans te vergroten.

Vermijd een boete

Werp dus voortaan je peuk of blikje in de vuilnisbak of neem het mee en laat je omgeving proper achter. Wie dit niet doet en betrapt wordt door een zwerfvuilhandhaver, riskeert een boete die kan oplopen tot 350 euro.