Zwerfvuil geruimd door gemeentediensten en vrijwilligers

Gepubliceerd op dinsdag 14 januari 2020 10 u.
In november en december 2019 ruimden de gemeentediensten in de hele gemeente het zwerfvuil langs de wegen op. De hoeveelheid zwerfvuil die werd opgeruimd komt overeen met 90 grijze bakken! Het is de bedoeling om voortaan 3 keer per jaar een grondige zwerfvuilopruiming uit te voeren.

Tussen deze ruimingen door zijn een aantal vrijwilligers in de gemeente wekelijks op stap om in hun omgeving zwerfvuil op te ruimen. Deze enthousiastelingen nemen ieder een deel van de gemeente voor hun rekening.

We betreuren dat er zo veel tijd, energie en geld in het opruimen van zwerfvuil moet worden gestopt. Onderzoek toont nochtans aan dat 3 op 4 Vlamingen zich ergert aan zwerfvuil. Toch gooit een omvangrijk aantal Vlamingen klein afval nonchalant en zonder er bij stil te staan op straat.

Kom op voor een mooie buurt

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Veeg je stoep, gooi je afval niet op straat. Onderhoud je favoriete plaats. Word een Mooimaker en claim je propere plek. Overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen, want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Surf naar www.mooimakers.be voor meer informatie.