Zwerfvuil

Zwerfvuilopruimactie

Niemand wil in een vuile straat wonen of wandelen langs een gracht of berm vol zwerfvuil. Je afval in een vuilnisbak werpen kost geen moeite, maar blijkt toch voor veel mensen letterlijk een stap te ver. Op zaterdag 30 maart 2019 van 9u tot 13u organiseert de gemeente Bekkevoort daarom een Grote Lenteschoonmaak. Om iedereen te sensibiliseren en natuurlijk om onze gemeente proper de lente te laten ingaan. Alle inwoners en verenigingen kunnen meehelpen door zelf een stukje in zijn of haar omgeving voor hun rekening te nemen.

Schrijf je hier in voor de zwerfvuilopruimactie

Zwerfvuil is klein afval dat we nonchalant of zonder er bij stil te staan weggooien. Op straat, in de berm of in een speelplein. Sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, papieren zakjes … Al die vele stukjes zwerfvuil samen, maken dat straten en buurten vuil ogen. Je afval in de vuilnisbak gooien, doe je dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle andere mensen in je buurt. Een propere buurt is prettiger voor iedereen.

‘Mooimakers’ is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil. Het is een samenwerking van OVAM, Fost Plus, VVSG en de lokale overheden. De gemeente Bekkevoort schaart zich achter de campagne en dat gebeurt onder andere met de organisatie van een Grote Lenteschoonmaak op zaterdag 30 maart 2019. Onze ambitie is om het volledige grondgebied zwerfvuilvrij te maken op één dag tijd.