Zomer in Bekkevoortse bib

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 15.51 u.
De zomer is voor veel mensen de tijd om eindelijk te genieten. Vacation of staycation, een goed boek mag niet ontbreken. De bib helpt je daarbij graag op weg. Voor de kinderen is er de ludieke wedstrijd "Bestemming:bib" en de speurtocht naar de schat van Vlieg.

Zomeraanbod

Op zoek naar een goede feelgoodroman, een spannende thriller, een reisverhaal, maar je weet niet wat te kiezen? Abonneer je op de digitale dienst Mijn Leestipper.
Weegt een boek te veel in je valies? Dan kan je in de bibliotheek terecht voor een e-boekenaanbod en een e-reader.

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te vinden in de rekken: al die keuze! De bib helpt deze jonge lezers een handje met Bieblo.
Ook tijdens de grote vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale lees- en prentenboeken van Fundels.


Bestemming: bib

Vakantie geboekt of niet? Deze zomer kunnen je kinderen gratis op reis naar vier originele bestemmingen en dit zelfs vanuit hun luie zetel. Je kan in de bibliotheek een reispas afhalen met vier bestemmingen. Elke bestemming staat voor een ander soort boek. Voor elk gelezen boek krijgt je kind een stempel in zijn/haar reispaspoort.

Als je kind vier stempels verzameld heeft, is zijn/haar reispas vol en kan je hem in de bib inruilen voor een leuke verrassing. Bovendien verloot de bib op het einde van de zomer enkele hoofdprijzen onder de deelnemers. Ook Iedereen Leest doet zijn duit in het zakje en verloot onder alle deelnemers tal van leuke prijzen aan het einde van de zomer.

  • Voor wie? Kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen mee op ontdekkingsreis.
  • Waar? Bibliotheek, E. Coolsstraat 17A, 3460 Bekkevoort.
  • Wanneer? Je kind kan de reis naar Bestemming: bib starten tussen 2 juli 2024 en 31 augustus 2024. De volle reispas inleveren in de bibliotheek kan tot 6 september 2024.

Speurtocht naar schatkist van Vlieg

Vlieg heeft in de bibliotheek een schatkist verstopt vol smakelijke verrassingen. Ben je benieuwd wat Vlieg in zijn schatkist heeft verstopt? Kom dan snel met je kind(eren) naar de bibliotheek en doe mee aan de gratis speurtocht Proef jij wat ik proef.

Heeft je kind alle opdrachten van de speurtocht volbracht? Dan kan je kind met het codewoord de schatkist openen en zijn/haar verrassing mee naar huis nemen.

  • Voor wie? Er is een speurtocht voor kinderen van 6 tot 8 jaar en eentje voor kinderen van 10 tot 12 jaar.
  • Waar? Bibliotheek, E. Coolsstraat 17A, 3460 Bekkevoort.
  • Wanneer? Heel de zomervakantie tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Zomervakantie bibliotheek

Van 29 juli 2024 tot en met 10 augustus 2024 sluit de bibliotheek even de deuren. Sla tijdig je vakantievoorraad in!