Zitdag invullen belastingen afgelast

Gepubliceerd op dinsdag 14 april 2020 13.56 u.
FOD Financiën wil de veiligheid en gezondheid van de belastingplichtigen, het gemeentepersoneel en de FOD-medewerkers garanderen in coronatijd. Daarom is besloten om dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren.

De reden voor deze annulatie is de bestrijding van de verspreiding van het coronavirus.
Je kan dit jaar, op 2 juni 2020, dus niet langskomen in het gemeentehuis voor hulp bij het invullen van je belastingsaangifte. Je kan dan ook geen afspraak meer maken.

Als je al een afspraak gemaakt hebt voor deze zitdag, zal FOD Financiën je ook nog telefonisch contacteren.

Indiening van de aangiften en hulp bij het invullen

FOD Financiën wil zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften blijven verzekeren.

  • Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ontvangen en zullen niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn.
  • Zoals gebruikelijk zullen belastingplichtigen hun aangiften kunnen indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen) via Tax-on-web.

Telefonische hulp

Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken.

Jij, als belastingplichtige, kan een afspraak krijgen door te bellen naar het telefoonnummer dat op de envelop van je aangifte staat. Vervolgens ontvang je na het invullen een brief met een samenvatting van hun gegevens, die je per post of via Tax-on-web kan bevestigen.

Je vindt alle info over het invullen van je belastingsbrief in het document bij Bijlagen.