VOLZET - Zitdag invullen belastingsaangifte: maak een afspraak!

Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 11.32 u.
Update 28 mei 2024: de zitdag voor het invullen van de belastingen door FOD Financiën op 18 juni 2024 in Bekkevoort is VOLZET.

FOD Financiën houdt een zitdag in het gemeentehuis voor het invullen van je belastingaangifte op dinsdag 18 juni 2024 (voor- en namiddag). Dit gebeurt enkel op afspraak (bellen naar 013/46 05 60 voor 10 juni 2024).

Hoe maak ik een afspraak?

Dit doe je door te bellen naar het onthaal van het gemeentehuis (013/46 05 60) voor 10 juni 2024. Zeg duidelijk hoeveel aanslagbiljetten je wil laten invullen. Dit zorgt voor een goede planning.

Opgelet: als je een aanslagbiljet van iemand anders wilt laten invullen, moet je hiervoor een kopie van de identiteitskaart en een volmacht hebben en meebrengen. Het formulier van de volmacht vind je bij Bijlagen of kan je krijgen aan het onthaal tijdens de openingsuren.

Waarom op afspraak?

De belangrijkste voordelen zijn:

  • Geen stormloop bij aanvang
  • Geen lange wachtrijen/wachttijden
  • Voldoende tijd om iedere burger verder te helpen

Praktische info

  • Waar? Gemeentehuis, E. Coolsstraat 17, 3460 Bekkevoort.
  • Wanneer? Dinsdag 18 juni 2024 (voor- en namiddag).
  • Meebrengen? Je identiteitskaart. FOD Financiën kan je aangifte enkel invullen mits voorlegging van je identiteitskaart. 
    • Opgelet: als je een aanslagbiljet van iemand anders wilt laten invullen, moet je hiervoor een kopie van de identiteitskaart en een volmacht hebben en meebrengen. Het formulier van de volmacht vind je bij Bijlagen of kan je krijgen aan het onthaal tijdens de openingsuren.

Heb jij je aangifte personenbelasting (bruine omslag) nog niet ontvangen? Maak dan toch een afspraak voor deze zitdag om je aangifte te laten invullen.

Kan je niet op deze datum en wil je toch hulp bij het invullen van je belastingaangifte?

In mei en juni 2024 kan je bellen naar FOD Financiën op 02/57 55 666 om een afspraak in te plannen, houd je rijksregisternummer bij de hand . De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen je aangifte in te vullen per telefoon.

Je kan natuurlijk ook zelf je belastingaangifte snel en eenvoudig invullen via het online platform MyMinfin (Tax-on-web). Hier vind je jouw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte.