Wordt Bekkevoort in 2018 Hergebruikkampioen Hageland?

Gepubliceerd op dinsdag 30 oktober 2018 9.22 u.
UPDATE 29/11/2018: de gemeente Bekkevoort behaalde een knappe vierde plaats tijdens “Hergebruikkampioen Hageland 2018”. De winnaar is de stad Aarschot.

De Kringwinkel Hageland neemt opnieuw deel aan de “week van de afvalvermindering” met de actie “Hergebruikkampioen Hageland 2018”. De actie vindt plaats tussen 17 en 25 november 2018.
Zorg jij er mee voor dat de gemeente Bekkevoort met deze titel aan de haal gaat?

Hergebruikkampioen Hageland 

De Kringwinkel Hageland zamelt al 22 jaar herbruikbare goederen in, in het ophaalgebied “Hageland”. Dit ophaalgebied bestaat uit 17 steden en gemeenten, waarvan Bekkevoort er één is.

Tijdens de “week van de afvalvermindering” gaat De Kringwinkel Hageland opnieuw, aan de hand van het goederenregistratiesysteem Eclips, kijken welke gemeente of stad uit de regio het grootste gemiddelde gewicht herbruikbare goederen per inwoner aan De Kringwinkel Hageland bezorgt. Deze stad of gemeente wordt uitgeroepen tot “Hergebruikkampioen Hageland 2018”!

Stoot Bekkevoort Diest van de troon? Of gaat Aarschot opnieuw aan de haal met de overwinning? Of wordt het nog 1 van de andere 14 steden of gemeenten? Na 27 november 2018 kennen we de uitslag!

Wat krijgt de winnaar?

  • Een hergebruikkampioentrofee die in de stad of gemeente mag prijken
  • 10 cadeaubonnen van elk 20 euro die 1 jaar geldig zijn in De Kringwinkel Hageland. De gemeente Bekkevoort mag deze bij winst zelf verloten onder haar inwoners.

Hoe kan jij als inwoner de gemeente aan de overwinning helpen?

Bezorg De Kringwinkel Hageland tijdens de actieweek (17-25 november 2018) zoveel mogelijk herbruikbare goederen door:

  • Ze zelf te brengen naar 1 van de 3 Kringwinkels in Aarschot (Amerstraat 17), Diest (Nijverheidslaan 33a) of Tienen (Minderbroedersstraat 33)
  • Je goederen gratis te laten ophalen na afspraak (016/82 45 55). Opgelet: tijdig reserveren is de boodschap (tel min 1 week wachttijd).

Doe mee en win! Promoveer jouw gemeente tot “Hergebruikkampioen Hageland 2018”.
Bovendien verklein je de afvalberg en creëer je werk op maat. De tussentijdse inzamelresultaten worden tijdens de week van de afvalvermindering dagelijks gepost op de Facebook- (www.facebook.com/kringwinkelhageland), Twitter- (@kringwhageland) en Instagram-pagina (@kringwinkelhageland) van De Kringwinkel Hageland.

Deze Europese week wordt georganiseerd door het LIFE+ programma van de Europese Commissie.