Werken Staatsbaan (N2) ter hoogte van op- en afrittencomplex E314: fasewissel in week van 13 mei

Gepubliceerd op maandag 13 mei 2019 8.32 u.
In de week van 13 mei 2019 gaan de werken op de Staatsbaan ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E314 een nieuwe fase in. Verkeer vanuit Bekkevoort kan dan weer de oprit van de E314 richting Leuven nemen. Wie op de E314 rijdt en vanuit Lummen komt, kan dan terug richting Diest rijden.

Volgens de huidige planning van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) duren de werken nog ongeveer een maand en zal vervolgens in een laatste fase, tijdens de eerste week van juli 2019, de aansluiting met de op- en afrit van de E314 (kant Assent) gemaakt worden. De op- en afrit zal in die periode 2 dagen volledig afgesloten worden. Welke dagen dat precies zullen zijn, wordt de komende weken samen met de aannemer bekeken.

Oprit E314 richting Leuven weer bereikbaar voor verkeer vanuit Bekkevoort

Tijdens de volgende fase van de werken, die in de week van 13 mei 2019 start en ongeveer een maand duurt, is de oprit E314 richting Leuven terug bereikbaar voor verkeer dat vanuit Bekkevoort komt. Verkeer op de E314 vanuit Lummen dat de afrit neemt, kan ook opnieuw richting Diest rijden.

Fietsverkeer richting Bekkevoort via fietspad aan zuidzijde Staatsbaan

Fietsers die op de Staatsbaan in de richting van Bekkevoort rijden, moeten ter hoogte van de Nieuwstraat oversteken en gebruik maken van het fietspad aan de zuidzijde van de Staatsbaan om langs de werfzone te kunnen passeren.

Aansluiting op- en afrit E314 met Staatsbaan tijdens eerste week van juli

Volgens de huidige planning zal tijdens de eerste week van juli 2019 de aansluiting van de op- en afrit E314 (kant Assent) met de Staatsbaan worden aangepakt. De op- en afrit zal in die week 2 volledige dagen afgesloten zijn voor verkeer. Op dit moment is nog niet bekend welke dagen dat precies zijn en hoe het verkeer zal worden omgeleid. Die plannen worden de komende weken samen met de aannemer en de gemeente verder uitgewerkt. Van zodra er daar meer nieuws over is, brengt AWV de omgeving op de hoogte.

Meer info

Meer informatie over de werkzaamheden ter hoogte van het op- en afrittencomplex vind je op www.wegenenverkeer.be/bekkevoort.

Bredere informatie op de werken op de Staatsbaan (rijweg, verkeersveiligheid, riolering en erosie) vind je op https://www.bekkevoort.be/werken-staatsbaan-riolering-erosie-en-fietspad.