Werken Provinciebaan: riolering, grachten, verkeersveiligheid

Provinciebaan open voor verkeer vanaf vrijdagnamiddag 29 oktober 2021

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwde de N29 (Provinciebaan) in Bekkevoort en Kortenaken tussen het op- en afrittencomplex aan de E314 en de grens met Glabbeek. Na 14 maanden wordt op vrijdagnamidag 29 oktober 2021 de N29 terug opengesteld voor verkeer.
 

Vind alle info op de website van AWV

Wat?

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal grondige onderhoudswerken uitvoeren aan de Provinciebaan N29, en dit zowel op het grondgebied van de gemeente Bekkevoort als op het grondgebied van de gemeente Kortenaken. Tegelijk zal Aquafin een gescheiden riolering aanleggen in de gemeente Kortenaken vanaf het kruispunt met de Eindestraat tot aan het kruispunt met de Klipgaardenstraat.

Het kruispunt van de Provinciebaan met de Netelzeepstraat/Klipgaardenstraat zal heringericht worden. Om de veiligheid van de weggebruikers maximaal te garanderen wordt een afzonderlijke afslagstrook voorzien en zullen er verkeerslichten geplaatst worden. De herinrichting van het kruispunt voorziet tevens in een veilige oversteekplaats voor fietsers.

Langs het ganse traject worden nieuwe fietspaden aangelegd die afgescheiden zijn van de rijbaan. Ook de bushaltes worden vernieuwd. Deze maatregelen komt zeker ten goede aan de zachte weggebruikers. Tot slot worden ook de grachten geprofileerd en wordt er een nieuwe asfaltlaag aangebracht op de rijbaan.

De Lijn

Deze werken kunnen mogelijk voor een aangepaste dienstverlening van De Lijn zorgen.

Op www.delijn.be kan je je route plannen.

Waar?

Provinciebaan.

Wanneer?

De werken zijn gestart op 10 augustus 2020.

Op vrijdagnamidag 29 oktober 2021 wordt de N29 terug opengesteld voor verkeer.

Meer info

https://wegenenverkeer.be/bekkevoort

Bijlagen

Deel deze pagina