Week van het afvalteam

Gepubliceerd op vrijdag 5 november 2021 11.35 u.
Van 15 tot 21 november 2021 is het de Week van het afvalteam, een initiatief van Interafval, VVSG, OVAM, Fost Plus, EcoWerf en alle andere afvalintercommunales. Toon je dankbaarheid en respect door met complimentjes te gooien en je afval correct aan te bieden zodat hun werk vlot verloopt.

Afvalteam, ook achter de schermen

Het afvalteam van EcoWerf, dat zijn niet alleen de afvalophalers en recyclageparkwachters. Het zijn ook alle collega’s achter de schermen die elke dag de afvalinzamelingen (aan huis, op de recyclageparken, via de ondergrondse sorteerstraten en via de glasbollen) mogelijk maken. Dat zijn medewerkers die de operationele diensten rechtstreeks ondersteunen, medewerkers van de diensten Klantenonthaal en DifTar, Personeel, Informatica, Communicatie, Boekhouding, Veiligheid, Milieu en kwaliteit, Afvallijnen, Compostering, Aankoop en magazijn, Technische dienst en Projectmanagement. Zij vormen allemaal een essentiële schakel in de keten van EcoWerf.

Zo help je de parkwachters van EcoWerf

Toon je dankbaarheid en respect door je afval correct aan te bieden bij een bezoek aan het recyclagepark:

  • Sorteer vooraf het afval als je naar het recyclagepark gaat.
  • Wacht niet tot net voor sluitingstijd om het recyclagepark te bezoeken. Ga liever wat vroeger zodat je rustig kan uitladen en vraag raad aan de parkwachter bij twijfel.
  • Respecteer de beslissing van de parkwachter. Hij/zij is opgeleid om je zo goed mogelijk te helpen sorteren.

Zo help je de laders en chauffeurs van EcoWerf

Toon je dankbaarheid en respect aan het afvalteam door je afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden:

  • Zet jouw afval duidelijk zichtbaar tegen de straatkant. Doe dit vóór 7u ‘s morgens op de ophaaldag of ten vroegste de avond voordien na 20.00 uur.
  • Bied je rolcontainer aan met het handvat naar de straatkant gericht. Een containertje van 40 liter zet je met de scharnierkant naar de straatkant.
  • Zorg ervoor dat het deksel van de container netjes gesloten is. Overvolle containers bemoeilijken het werk van de laders en verhogen de kans op ongevallen.
  • Kom je een ophaalwagen tegen onderweg? Matig je snelheid en wees alert.

Meer tips om je afval correct aan te bieden vind je op www.houhetnet.be en www.ecowerf.be.

Word jij ook een EcoWerf-topper?

EcoWerf is altijd op zoek naar chauffeurs/laders en recyclageparkwachters. Deze en andere openstaande vacatures vind je op www.ecowerf.be. Je kan er ook meteen solliciteren.