Wat met de roze zak?

Gepubliceerd op woensdag 10 februari 2021 9 u.
Vanaf 1 maart 2021 voert EcoWerf samen met Fost Plus in onze regio de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt.

De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’. Daarom haalt EcoWerf de gemengde plastic in de roze zak vanaf 1 maart 2021 niet meer op.

Wel mag je vanaf 1 maart 2021 tot en met einde mei 2021 je voorraad roze zakken gebruiken voor de ophaling van pmd. Dat betekent dat je gedurende 3 maanden de nieuwe sorteerregels van de nieuwe blauwe pmd-zak moet toepassen in de roze zak. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kan je ook je voorraad ‘oude’ pmd-zakken gebruiken tot je een nieuwe rol pmd-zakken nodig hebt.

Van 1 maart tot einde mei kan je met een volledige rol roze zakken terecht op het recyclagepark. Het bedrag van 2,40 euro komt op je DifTar-rekening. Enkel volledige rollen worden teruggenomen, losse roze zakken worden niet teruggenomen.

Met deze regeling zorgen EcoWerf en je gemeente ervoor dat je roze zakken nog enkele maanden verder kan gebruiken. De boodschap blijft wel: koop niet meer roze zakken dan je nodig hebt.

Sorteerregels pmd en roze zak

Tot de nieuwe blauwe pmd-zak er is, volg je gewoon de geldende sorteerregels voor pmd en de roze zak. Zachte plastics zoals plastic verpakkingen, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen tot eind februari 2021 nog niet thuis in de pmd-zak maar wel in de roze zak. In de pmd-zak horen voorlopig enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankverpakkingen thuis.

Samenvatting

  • Vanaf 1 maart 2021 nieuwe PMD-regels
  • Tussen 1 maart 2021 en 31 mei 2021: roze zakken mogen gebruikt worden voor pmd
  • Tussen 1 maart 2021 en 31 mei 2021 kan je VOLLE rollen roze zakken inwisselen op het RECYCLAGEPARK en krijg je het geld op je diftarrekening.
  • ‘Oude’ pmd-zakken mogen zonder tijdslimiet worden gebruikt voor ‘nieuwe’ pmd-ophaling