Wandeling Open Monumentendag 2021 - Teutoons Beckevoort

Erfgoedwandeling Teutoons Beckevoort

Wandelen in het Hageland is een aparte belevenis: een unieke mengeling van natuur en cultuur, alles binnen wandelbereik. Vanaf 12 september 2021 kan je een nieuwe erfgoedwandeling komen ontdekken in het centrum van Bekkevoort. De trip Teutoons Beckevoort maakt een reis door de geschiedenis van het dorp Bekkevoort.

De bewegwijzerde wandeling van 5,7 km (2u) brengt aan de hand van 15 infoborden een stukje verborgen erfgoed weer tot leven. Het is een wandeling in lusvorm (gedeeltelijk onverhard).

Het start- en eindpunt is het gemeentehuis (E. Coolsstraat 17, 3460 Bekkevoort).

Deze erfgoedwandeling is uitgestippeld door Heemkring en Erfgoedraad Bekkevoort i.s.m. WinAr naar aanleiding van Open Monumentendag.

Ontdek deze wandeling op eigen tempo tijdens Open Monumentendag op 12 september 2021 of nadien.

Tip: ontdek deze wandeling met de wandelapp van izi.TRAVEL

Je vindt de erfgoedwandeling ook in de izi.TRAVEL-app. Deze gratis wandelapp zorgt ervoor dat je tijdens het wandelen meer uitleg, ingesproken verhalen en foto’s van de belangrijkste bezienswaardigheden ontvangt via je smartphone.

Hoe ga je tewerk?

  1. Download in de Apple Store of Google Play Store de app izi.TRAVEL op je smartphone.
  2. Zoek in de app naar ‘Bekkevoort: Trip Teutoons Beckevoort’.
  3. Download de wandeling op je smartphone en zet je locatie aan.
  4. Wanneer je de wandeling doet, krijg je automatisch een melding op je smartphone als je in de buurt komt van een toeristische bezienswaardigheid. Je kan dan een tekst lezen, een geluidsfragment beluisteren, oude foto’s bekijken …

Wil je alles op voorhand bekijken of na de wandeling alles rustig nalezen? Dat kan ook.