Voortstelling thermografische luchtfoto: persoonlijk advies

Gepubliceerd op maandag 4 november 2019 15 u.
De gemeente stelt de thermografische kaart van Bekkevoort aan de inwoners voor op 13 november 2019 in PC De Kring. Op deze kaart/warmtefoto van de gemeente zien ze hoeveel warmte via hun daken verloren gaat. Deskundigen helpen de inwoners om de luchtfoto voor hun woning te interpreteren.

Tijdens de nacht van dinsdag 5 februari 2019 vloog een vliegtuig over het grondgebied van Bekkevoort en maakte opnames met een warmtecamera. De opnames of warmtebeelden zijn ondertussen verwerkt tot een thermografische kaart. Dit warmteverlies is een indicatie voor de mate waarin de daken geïsoleerd zijn. Een dak isoleren verhoogt het comfort van de woning en kan voor een flinke besparing op je energiefactuur zorgen. Bovendien betekent dit een vermindering van de CO2-uitstoot. Zo kunnen ook de inwoners hun steentje bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan.

Voorstelling in primeur

De gemeente stelt de thermografische kaart aan de inwoners in primeur voor op woensdag 13 november 2019 om 19u in PC De Kring (Staatsbaan 221, 3460 Bekkevoort). Na de inleiding en het welkomstwoorden volgt de toelichting van de resultaten inclusief beeldmateriaal. Daarna is er de mogelijkheid tot individuele raadpleging van het resultaat (gedurende 5-tal minuten). Geïnteresseerde inwoners kunnen meteen ook al een afspraak maken voor uitgebreid advies

Persoonlijk advies

Inwoners konden op enkele data in november en december 2019 met een deskundige het resultaat van hun woning bespreken.

Lukte het toen niet? Dan kan je nog altijd voor persoonlijk advies voor jouw woning terecht: