Vernieuwing Staatsbaan: start werken in zone 2 vanaf 15 april 2024

Gepubliceerd op woensdag 27 maart 2024 9.01 u.
Vanaf maandag 15 april 2024, vlak na de paasvakantie, breidt de werfzone uit. Er wordt gewerkt op de Staatsbaan tussen het kruispunt met de Oude Tiensebaan en het kruispunt met de Robbesrodestraat en Schillekensberg. Vanaf 15 april 2024 is er dan ook een omleiding richting Leuven.

Vanaf 16 oktober 2023 tot eind 2025 werken het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, Fluvius, de lokale besturen Bekkevoort en Tielt-Winge op de Staatsbaan en Diestsesteenweg (N2) in Bekkevoort en Tielt-Winge. De weg wordt over een afstand van 4,2 kilometer en in verschillende fases vernieuwd.

Start werken in zone 2 op de Staatsbaan 

Vanaf maandag 15 april 2024, vlak na de paasvakantie, breidt de werfzone uit. Er wordt gewerkt op de Staatsbaan tussen het kruispunt met de Oude Tiensebaan en het kruispunt met de Robbesrodestraat en Schillekensberg. Net zoals op grondgebied Tielt-Winge komen er gescheiden fietspaden en nieuwe riolering. De volledige rijweg wordt opgebroken en nadien terug in asfalt opgebouwd. Er wordt gestart aan de kant van de weg met de oneven huisnummers. 

Opgelet: ook omleiding voor verkeer richting Leuven vanaf 15 april 2024

Verkeer op de gewestweg in de richting Bekkevoort/Diest blijft mogelijk in zone 2 tussen de Oude Tiensebaan en de Robbesrodestraat.Verkeer richting Leuven volgt vanaf 15 april een omleiding via Schillekensberg, de Oude Leuvensebaan en de Oude Tiensebaan om vanaf daar terug op de steenweg richting Leuven te kunnen rijden. Een duidelijk overzicht van de te volgen omleidingsroute? Dat vind je op de website van AWV

Bussen van De Lijn richting Leuven volgen de nieuwe omleiding, waardoor er één halte tijdelijk verplaatst wordt. Gebruik de app / de routeplanner van De Lijn voor de meest actuele reisinformatie. Bellen kan ook via 070 220 200 (€0,30/minuut).

De omleidingen vanaf 15 april 2024 in kaart 

Lokale verkeersmaatregelen

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, gelden er in de buurt van de werfzone ook lokale verkeersmaatregelen:

 • De genomen maatregelen bij fase 1A blijven geldig behalve de verkeerslichten op de Driesstraat / Oude Tiensebaan, die worden verwijderd.
 • Er wordt een snelheidsbeperking tot 30km/u ingevoerd op de N2 tussen Oude Tiensebaan en Schillekensberg.
 • Er wordt een omleiding voorzien voor de fietsers via Kruisveld en Oude Leuvensebaan.
 • Er worden verkeerslichten geplaatst op:
  • Kruispunt Schillekensberg - Oude Leuvensebaan
  • Kruispunt Oude Tiensebaan - Oude Leuvensebaan
 • De Schillekensberg wordt volledig onderbroken voor alle gemotoriseerd verkeer (uitgezonderd fietsers). De Schillekensberg wordt een doorlopende straat.
 • De Robbesrodestraat (t.h.v. kruispunt Oude Tiensebaan) wordt volledig onderbroken voor alle gemotoriseerd verkeer (uitgezonderd fietsers). De Robbesrodestraat wordt een doorlopende staat.
 • De Heidestraat (t.h.v. kruispunt N2) wordt volledig onderbroken voor alle gemotoriseerd verkeer (uitgezonderd fietsers). De Heidestraat wordt een doorlopende straat.

Meer info vind je in de politieverordening.

Ondertussen in zone 1: uitbreken betonnen rijweg

In zone 1 tussen de Blerebergstraat en de Oude Tiensebaan gaan de werken ook gewoon verder. Hier startte de aannemer op 26 maart 2024 met de opbraak van de bestaande betonnen rijweg en het aanbrengen van de nieuwe asfaltverharding. Aangelanden kunnen een tijdje hun inrit moeilijk tot niet bereiken. Rechtstreeks betrokkenen zijn al persoonlijk geïnformeerd door een brief van de aannemer. 

Nieuwsbrief AWV

Via de nieuwsbrief van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) blijf je op de hoogte van het verloop van de werken en eventuele wijzigingen. Je inschrijven voor deze nieuwsbrief kan op www.wegenenverkeer.be/bekkevoort of www.wegenenverkeer.be/tielt-winge. Je komt op de overzichtspagina van de werken, waar je in de rechterkolom kan inschrijven op deze digitale nieuwsbrief. 

Vragen?

Overzichtspagina AWV

Mail je vragen naar bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be.