Vernieuwing Staatsbaan / N2: update door Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 9.22 u.
Op 31 mei 2024 gaf het Agentschap Wegen en Verkeer een update over de vernieuwing van de Staatsbaan / N2. Het verkeer richting Leuven in zone 1 (Tielt-Winge) kan vanaf 3 juni 2024 over de afgewerkte rijweghelft. In zone 2 (Oude Tiensebaan-Schillekensberg) zijn de rioleringswerken aan de gang.

Verkeer richting Leuven in zone 1 vanaf 3 juni 2024 over afgewerkte rijweghelft 

In zone 1 is het wegdek tussen de Blerebergstraat en huisnummer 43 op de N2 (Diestsesteenweg) klaar. Vanaf maandag 3 juni 2024 wisselt het verkeer vlak voor de Horenweg van kant wisselen en over de afgewerkte rijweghelft verder richting Leuven kunnen rijden. De Horenweg kan op die manier ook terug open voor bussen van De Lijn

Volgens de huidige planning starten in de week nadien (week van 10 juni 2024) de voorbereidende opbraakwerken aan de overkant van de steenweg. 

Rioleringswerken aan de gang in zone 2 

In zone 2, tussen de Oude Tiensebaan en Schillekensberg, lopen de rioleringswerken volgens plan. In juni 2024 zal de aannemer zich voornamelijk focussen op het maken van de huisaansluitingen op de nieuwe rioleringsbuizen. Het nieuwe, gescheiden rioleringsstelsel zorgt na afloop van de werken voor een aparte afvoer van regen- en afvalwater.

Rij niet tegen de richting in 

AWV stelt vast dat het ingestelde enkelrichtingsverkeer langs de werfzone niet altijd gevolgd wordt en dat er vaak tegen de richting in wordt gereden op de steenweg. Bescherm jezelf en anderen en volg de aangeduide rijrichtingen: tussen de Oude Tiensebaan en de Blerebergstraat kan je enkel richting Leuven rijden, tussen de Oude Tiensebaan en de Robbesrodestraat kan je enkel richting Diest rijden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AWV

Door de nieuwsbrief van AWV blijf je op de hoogte van het verloop van de werken en eventuele wijzigingen. Op www.wegenenverkeer.be/bekkevoort of www.wegenenverkeer.be/tielt-winge komt iedereen op de overzichtspagina van de werken, waar ze in de rechterkolom kunnen inschrijven op de digitale nieuwsbrief.

Meer info

Surf naar www.wegenenverkeer.be/bekkevoort of www.wegenenverkeer.be/tielt-winge.

Nog vragen? Mail naar bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be.