VDAB-opleidingen huishoudhulp en professioneel schoonmaken

Gepubliceerd op woensdag 12 april 2023 14.15 u.
Zie je het wel zitten om als huishoudhulp of professioneel schoonma(a)k(st)er aan de slag te gaan? VDAB organiseert hiervoor opleidingen vanaf 15 mei 2023 in Aarschot.

Opleiding huishoudhulp

Werk je graag dicht bij huis? Breng je graag de kinderen van en naar school? Hou je van afwisseling in je job? Zie je graag onmiddellijk resultaat van je job en vind je het fijn als klanten tevreden zijn? Hou je van orde en netheid? Dan is een job als huishoudhulp misschien iets voor jou!

Een job als huishoudhulp kun je perfect combineren met je gezinsleven. Je hebt vaste uren en kan deeltijds werken. En je werkt dicht bij huis zodat je geen verre verplaatsingen moet doen.

Als huishoudhulp sta je vooral in voor de wekelijkse poets. Daarnaast kan je ook wat strijken, boodschappen doen, eten bereiden en kleine herstelwerkjes doen.

Er zijn jobs in overvloed als huishoudhulp. Dagelijks ontvangt VDAB heel wat vacatures voor huishoudhulpen, ook in jouw buurt. De verschillende dienstenchequekantoren hebben gegarandeerd een vacature die jou interesseert.

Praktische info

Heb je interesse maar weinig of geen ervaring als huishoudhulp? Geen probleem. VDAB organiseert een korte opleiding “Huishoudhulp: poetsen bij mensen thuis”. De opleiding start op 15 mei 2023 in Aarschot en duurt maximaal 20 dagen.

Wil je meer informatie over de job, de voordelen ervan en wat een opleiding tot huishoudhulp bij VDAB precies inhoudt? Kom dan zeker naar de infosessie op 18 april 2023 in het VDAB-kantoor Aarschot, Betekomsesteenweg 47 te 3200 Aarschot. De VDAB geeft je graag meer tekst en uitleg. Inschrijven voor de infosessie kan door te bellen of SMS’en naar Claudia Everarts via 0499 94 88 37 of door te mailen naar claudia.everaerts@vdab.be. Schrijf je eenvoudig in via vdab.be/opleiding. Je kan ook bellen naar ons gratis nummer 0800 30 700.

Iedereen die interesse heeft in een job dicht bij huis en gemotiveerd is om aan de slag te gaan als huishoudhulp is welkom!


Opleiding professioneel schoonmaken

Kan je niet stilzitten en doe je graag ochtend-, avond- of weekendwerk? Dan is professioneel schoonmaken misschien een vak voor jou! Als professioneel schoonma(a)k(st)er werk je in een bedrijf, school, ziekenhuis, woonzorgcentrum ... Dankzij jou kunnen de bewoners en/of gebruikers van een gebouw verblijven in een nette, verzorgde omgeving. Bovendien zie je elke dag het resultaat van je werk.

Je werkt volgens de werkinstructie fiches. Daarnaast werk je hygiënisch, veilig en milieubewust met professionele producten en materialen (poetskarren, ergonomische hulpmaterialen, machines,...).

Praktische info

Mis je de nodige kennis of ervaring? Geen probleem! VDAB zet je graag op weg. Vanaf 15 mei 2023 organiseert VDAB een opleiding ‘professionele schoonmaaktechnieken’ in Aarschot.

Je leert de schoonmaaktechnieken en de kennis over materialen en producten zoveel mogelijk vanuit de praktijk. Als je geslaagd bent voor de basismodules kan je gaan werken als schoonma(a)k(st)er van lokalen en grote ruimtes. Of je kan doorstromen naar een vervolgmodule (in functie van een vacature). Tijdens de opleiding volg je een stage, op een plaats waar er een vacature is.

Poetsen is een knelpuntberoep. Dit betekent dat er veel vacatures zijn.

De opleiding vindt plaats van 15 mei tot en met 12 juli 2023 (stage inbegrepen) in Apojo, Herseltsesteenweg 35, 3200 Aarschot.

Heb je interesse en wil je meer informatie over de job, de voordelen van de job en wat een opleiding ‘professioneel schoonmaken’ bij VDAB precies inhoudt? Kom dan zeker naar de infosessie op 18 april 2023 om 9.30u in VDAB Aarschot, Betekomsesteenweg 47 te 3200 Aarschot. Iedereen die interesse heeft in een job als professionele schoonmaker is welkom! Inschrijven kan door te bellen of te SMS’en naar Claudia Everarts via 0499 94 88 37 of te mailen naar claudia.everaerts@vdab.be. Of schrijf je in via onze website vdab.be/opleiding en typ trefwoord ‘schoonmaken’ of bel naar ons gratis nummer 0800 30 700.


Meer info

Claudia Everaerts, VDAB, 0499/94 88 37, claudia.everaerts@vdab.be.