Vaccinatiecentrum Den Amer klaar om van start te gaan

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2021 15.46 u.
Het vaccinatiecentrum in Den Amer in Diest is klaar om de inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem te vaccineren tegen corona. Om de vaccinaties snel en efficiƫnt te laten verlopen zoeken we nog extra vrijwilligers.

Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zijn klaar om hun inwoners te vaccineren tegen corona. Samen met de Eerstelijnszone Demerland is het vaccinatiecentrum in Den Amer in Diest in gereedheid gebracht. Een succesvolle ‘dry run’ of testdoorloop toonde aan dat het vaccinatiecentrum klaar is voor de grootschalige vaccinatiecampagne. In februari 2021 zijn de eerste vaccins voor zorgverstrekkers toegediend.

Op 9 maart 2021 starten de vier gemeenten met een callcenter, waar inwoners terecht kunnen met vragen en om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013/39 19 19 is vanaf dan elke weekdag bereikbaar van 9u tot 16u.

Wanneer word je gevaccineerd?

Nu er goedgekeurde vaccins zijn tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werden een aantal prioritaire groepen bepaald. Pas in een latere fase, als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.

Iedereen ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met dag en uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms of e-mail of via een brief in de brievenbus. Het heeft geen zin om het callcenter te bellen voor een afspraak zolang je deze uitnodiging niet ontvangen hebt.

Kom dus niet naar het centrum zonder afspraak.
Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • Via de website (vermeld op de oproeping)
  • Via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013/39 19 19 (vanaf 9 maart 2021, 9u-16u)

Via deze kanalen kan je ook je afspraak wijzigen.

Het vaccinatiecentrum in Diest zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8.30u ’s morgens tot 20.30u ’s avonds. De vier vaccinatielijnen zullen dan elk 20 personen per uur kunnen vaccineren.

Hou zeker de gemeentelijke infobladen, websites en sociale media in het oog voor de meest recente informatie.

Word vrijwilliger

  • Meld je aan via het vrijwilligersplatform met wachtwoord: demerland
  • Lees alle informatie op deze pagina grondig door
  • Onder rubriek 2 “Registratie als medewerker” vind je de registratielink voor het planningsprogramma Book'u. Daar kan je je registreren
  • Het vaccinatieteam screent de niet-medische profielen
  • De medische kandidaturen worden opgevolgd door de coƶrdinator van de Eerstelijnszone Demerland

Het vaccinatiecentrum zal je via het platform Book'u uitnodigen wanneer er helpende handen nodig zijn in het vaccinatiecentrum. Al heel veel mensen hebben zich opgegeven als vrijwilliger. Daardoor kan het even duren vooraleer je effectief ingeschakeld wordt in het vaccinatiecentrum.