Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op vrijdag 22 januari 2021 11 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum.

Waar krijg ik mijn vaccin?

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zullen terecht kunnen voor hun coronavaccin in Den Amer in Diest.

In de Eerstelijnszone Demerland komen twee vaccinatiecentra: eentje in Den Amer in Diest en eentje in de Stadsfeestzaal van Aarschot. Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem bereiden zich samen met de Eerstelijnszone Demerland voor om alle inwoners van de vier gemeenten te vaccineren tegen corona. De timing van de opstart van het centrum is afhankelijk van het aanleveren van de vaccins en vandaag nog niet bekend. Het vaccinatiecentrum in Den Amer in Diest zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8u ’s morgens tot 20u ’s avonds.


Vrijwilligers gezocht voor vaccinatiecentrum

Meld je aan als vrijwilliger

Om de vaccinaties zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn we op zoek naar heel wat vrijwilligers.

Wie kan helpen?

In het vaccinatiecentrum zijn verschillende taken. We zoeken zowel vrijwilligers met een medische als met niet-medische achtergrond. Zo zoeken we onthaalmedewerkers, toezichthouders, administratieve ondersteuning, poetshulp, call centermedewerkers, artsen, apothekers, verpleegkundigen en ondersteuning voor minder mobiele personen. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen.

Hoe kan ik helpen?

Vrijwilligers melden zich aan via het online formulier. De kandidaturen worden opgenomen in een databank. Het vaccinatieteam screent de niet-medische kandidaturen en het coördinatieteam van Eerstelijnszone Demerland screent de medische kandidaturen. Nadien contacteren we alle vrijwilligers om hun inzet te bespreken.


www.laatjevaccineren.be

Coronavaccin-informatieWaarom coronavaccinatie belangrijk is

Volgorde van vaccinerenVeelgestelde vragen coronavaccinatie


Nieuwsberichten