Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op woensdag 14 juli 2021 14.11 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum.

Waar en wanneer krijg ik mijn vaccin?

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen terecht voor hun coronavaccin in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum).

Elke 18-plusser die in Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem woont en een uitnodiging heeft voor het Pfizer-vaccin op vrijdag 16 juli 2021 of zaterdag 17 juli 2021 zal kunnen kiezen om te wisselen naar het Johnson&Johnson-vaccin.

Tweede dosis AstraZeneca vervroegen naar 8 weken

Tweede kans op vaccinatie

Hoe bereik ik het vaccinatiecentrum?

Er zijn rolstoelen beschikbaar in het vaccinatiecentrum. Breng zeker een begeleider mee mocht je die nodig hebben.

Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


Callcenter

Het vacccinatiecentrum heeft een eigen callcenter, waar inwoners terecht kunnen met vragen en om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013/39 19 19 (nieuw nummer) is vanaf dan elke weekdag bereikbaar van 9u tot 16u.


QVAX

Vanaf maandag 3 mei 2021 schakelt vaccinatiecentrum Den Amer in Diest over op de QVAX-reservelijst, de elektronische reservelijst van de federale overheid.

Ben je tussen 18 en 41 jaar? Dan kan je je via QVAX vrijwillig kandidaat stellen voor het Johnson&Johnson-vaccin. Dit betekent niet dat je automatisch uitgenodigd wordt voor dit vaccin. Je kan even goed voor een ander type vaccin opgeroepen worden wanneer je bovenaan de reservelijst staat en er een ander vaccintype beschikbaar is gekomen.
Aarzel dus niet om je te registreren via https://qvax.be

Hoe word ik vrijwilliger in het vaccinatiecentrum?

  • Meld je aan via het vrijwilligersplatform met wachtwoord: demerland
  • Lees alle informatie op deze pagina grondig door
  • Onder rubriek 2 “Registratie als medewerker” vind je de registratielink voor het planningsprogramma Book'u. Daar kan je je registreren
  • Het vaccinatieteam screent de niet-medische profielen
  • De medische kandidaturen worden opgevolgd door de coördinator van de Eerstelijnszone Demerland

Het vaccinatiecentrum zal je via het platform Book'u uitnodigen wanneer er helpende handen nodig zijn in het vaccinatiecentrum. Al heel veel mensen hebben zich opgegeven als vrijwilliger. Daardoor kan het even duren vooraleer je effectief ingeschakeld wordt in het vaccinatiecentrum.


www.laatjevaccineren.be

Coronavaccin-informatieWaarom coronavaccinatie belangrijk is

Volgorde van vaccinerenVeelgestelde vragen coronavaccinatie


Nieuwsberichten