Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op vrijdag 5 maart 2021 9.30 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum.

Waar en wanneer krijg ik mijn vaccin?

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zullen terecht kunnen voor hun coronavaccin in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum).

In de Eerstelijnszone Demerland zijn er twee vaccinatiecentra: eentje in Den Amer in Diest en eentje in de Stadsfeestzaal van Aarschot. Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zorgen samen met de Eerstelijnszone Demerland ervoor dat alle inwoners van de vier steden/gemeenten zich kunnen laten vaccineren tegen corona.

Op 15 maart 2021 schaalde de vaccinatiecampagne op naar de bredere bevolking (te beginnen met de 85-plussers), ook in het vaccinatiecentrum in Den Amer. Midden april zijn de 70-plussers aan de beurt.

Het vaccinatiecentrum zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8u ’s morgens tot 20u ’s avonds. Er zijn rolstoelen beschikbaar in het vaccinatiecentrum. Breng zeker een begeleider mee mocht je die nodig hebben.

Hoe bereik ik het vaccinatiecentrum?

Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


Callcenter

Het vacccinatiecentrum heeft een eigen callcenter, waar inwoners terecht kunnen met vragen en om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013/39 19 19 (nieuw nummer) is vanaf dan elke weekdag bereikbaar van 9u tot 16u.


Reservelijst vaccinatie 65-plussers

Zet je op reservelijst 65-plussers

Ben je 65 jaar oud of word je dit jaar 65? Wil je graag opgenomen worden op de reservelijst?

Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Het vaccinatiecentrum kan je dan opbellen met de vraag om je op korte termijn, namelijk binnen enkele uren, aan te melden in het vaccinatiecentrum om je te laten vaccineren.
Let op: je inschrijven wil niet zeggen dat je effectief opgebeld zal worden. Inwoners die niet worden opgebeld, worden in de volgende fase schriftelijk uitgenodigd om zich te laten vaccineren.

Het Vaccinatiecentrum in Diest werkt voorlopig nog niet met de reservelijst QVAX.
De voorbije weken is met de eigen reservelijst voor 65-plussers gewerkt. Die was meteen een succes en zorgt er nog altijd voor dat er geen prikjes verloren gaan. Van zodra ook 65-plussers uitgenodigd worden, doen we een beroep op onze tweede reservelijst met daarop onder andere onze politie- en brandweermensen, kleuterleid(st)ers en personeel van de kinderopvang.
Pas daarna wordt er een nieuwe reservelijst aangevuld, terwijl de gewone uitnodigingen volop blijven buiten gaan. Als het zo ver is, volgt de nodige communicatie.


Hoe word ik vrijwilliger in het vaccinatiecentrum?

  • Meld je aan via het vrijwilligersplatform met wachtwoord: demerland
  • Lees alle informatie op deze pagina grondig door
  • Onder rubriek 2 “Registratie als medewerker” vind je de registratielink voor het planningsprogramma Book'u. Daar kan je je registreren
  • Het vaccinatieteam screent de niet-medische profielen
  • De medische kandidaturen worden opgevolgd door de coördinator van de Eerstelijnszone Demerland

Het vaccinatiecentrum zal je via het platform Book'u uitnodigen wanneer er helpende handen nodig zijn in het vaccinatiecentrum. Al heel veel mensen hebben zich opgegeven als vrijwilliger. Daardoor kan het even duren vooraleer je effectief ingeschakeld wordt in het vaccinatiecentrum.


www.laatjevaccineren.be

Coronavaccin-informatieWaarom coronavaccinatie belangrijk is

Volgorde van vaccinerenVeelgestelde vragen coronavaccinatie


Nieuwsberichten