Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op maandag 12 september 2022 9.10 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum. Op 12 september 2022 startte de herfstboostercampagne op in vaccainatiecentrum Webbekom.

Waar krijg ik mijn (booster)vaccin?

Vanaf 2022 wordt er gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in Webbekom (Diest) op het industrieterrein (nr. 8).

Zet je iemand af aan het vaccinatiecentrum? Om de capaciteit van de parking volledig te benutten, is een kiss-and-ridezone voorzien. Volg de aanwijzingen.

Voordien konden onze inwoners voor hun eerste boosterprik terecht in Aarschot. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem konden terecht voor hun eerste coronavaccin(s) in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum). Op 15 september 2021 sloot het vaccinatiecentrum Den Amer zijn deuren.

Herfstboostercampagne

Alle 18-plussers uit Bekkevoort krijgen een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus aangeboden. Inwoners van Bekkevoort kunnen opnieuw terecht in het vaccinatiecentrum in Webbekom. De herfstboostercampagne startte op vanaf 12 september 2022 in het vaccinatiecentrum in Webbekom.

Daarbij komen eerst de ouderen (65+), de meest kwetsbaren en het zorgpersoneel aan bod. In de loop van september en oktober 2022 vertrekken dan ook de uitnodigingen voor de rest van de volwassenen..

Via www.myhealthviewer.be kan je altijd nakijken of er voor jou reeds een afspraak gepland is. In dat geval vind je er ook een unieke vaccinatiecode terug. Daarmee kan je je afspraak via https://covidvaccin.doclr.be/ meteen bevestigen of verplaatsen. Wil je niet van het aanbod gebruikmaken? Annuleer dan je afspraak. In je uitnodiging staat uitgelegd hoe dat moet.

Er wordt ingeënt met aangepaste vaccins. Die zijn goedgekeurd voor gebruik door de EMA en bieden een betere bescherming tegen de omikronvariant.
De regering raadt mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen sterk aan om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65-plussers, mensen met een verminderde immuniteit, bewoners van woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector.

QVAX

Als je graag sneller je vaccin zou willen, kan je je altijd registreren op de QVAX-reservelijst. Dat is een online lijst waarop je jouw gegevens (bv. naam, adres, rijksregisternummer, contactgegevens …) kan toevoegen en kan aanduiden op welke momenten je beschikbaar bent. Wanneer het vaccinatiecentrum een dosis op overschot heeft, wordt je hiervoor uitgenodigd.

Je kan je hiervoor registreren via www.qvax.be

Vrijwilligers gezocht

Om iedereen zo snel en efficiënt mogelijk de herfstbooster te geven, zoekt het vaccinatiecentrum we nog enthousiaste vrijwilligers.

Meld je aan als vrijwilliger

Het vaccinatiecentrum zal je via mail uitnodigen wanneer er helpende handen nodig zijn. Je ontvangt een mail van het online medewerkersplatform Book’u.

Callcenter vaccinatiecentrum

Voor meer informatie kan je bellen naar het callcenter (013/39 19 19) van maandag tot vrijdag (9u-16u) van het vaccinatiecentrum.

Beelden vaccinatiecentrum Webbekom

Meer info vaccinsVolgorde boostervaccin


Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


www.laatjevaccineren.be


Nieuwsberichten