Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op woensdag 12 oktober 2022 15.10 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum. De de herfstboostercampagne in vaccainatiecentrum Webbekom is eind december 2022 afgerond.

Waar krijg ik mijn (booster)vaccin?

Vanaf 2022 wordt er gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in Webbekom (Diest) op het industrieterrein (nr. 8).

Zet je iemand af aan het vaccinatiecentrum? Om de capaciteit van de parking volledig te benutten, is een kiss-and-ridezone voorzien. Volg de aanwijzingen.

Voordien konden onze inwoners voor hun eerste boosterprik terecht in Aarschot. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem konden terecht voor hun eerste coronavaccin(s) in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum). Op 15 september 2021 sloot het vaccinatiecentrum Den Amer zijn deuren.

Herfstboostercampagne

Onze inwoners (18+) konden sinds 12 september 2022 in het vaccinatiecentrum in Webbekom voor een een herfstbooster terecht

De laatste herfstboosters zijn eind december 2022 gezet in het vaccinatiecentrum.

Er werd ingeënt met aangepaste vaccins. Die zijn goedgekeurd voor gebruik door de EMA en bieden een betere bescherming tegen de omikronvariant.
De regering raadt mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen sterk aan om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65-plussers, mensen met een verminderde immuniteit, bewoners van woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector.

Callcenter vaccinatiecentrum

Voor meer informatie kan je bellen naar het callcenter (013/39 19 19) op maandag, woensdag en vrijdag (9u-16u) uitgezonderd feestdagen. Of mail naar info@vcwebbekom.be

Beelden vaccinatiecentrum Webbekom

Meer info vaccinsVolgorde boostervaccin


Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


www.laatjevaccineren.be


Nieuwsberichten