Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op dinsdag 11 januari 2022 15.40 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum.

Waar en wanneer krijg ik mijn (booster)vaccin?

Vanaf 13 januari 2022 wordt er gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in Webbekom (Diest) op het industrieterrein (nr. 8). Voordien konden onze inwoners voor hun boosterprik terecht in Aarschot.

Beelden vaccinatiecentrum Webbekom

Alle meerderjarige inwoners zijn intussen uitgenodigd voor een boostervaccin. Het heeft daarom geen zin meer om je in te schrijven op QVAX. 

Je boosterprik moeten uitstellen door quarantaine en/of isolatie? In februari 2022 vinden er inhaalmomenten plaats in het vaccinatiecentrum Webbekom.
18-plussers die hun booster niet zijn komen halen of zelfs nog geen enkele prik kregen, krijgen opnieuw de kans om zich te laten vaccineren. Die uitnodigingen worden vanaf 18 januari 2022 verstuurd.

Meer info boostervaccinVolgorde boostervaccin

Vaccinatie kinderen 5-11 jaar

Alle kinderen (5-11 jaar) zijn inmiddels uitgenodigd voor hun eerste en tweede prik (drie weken later). Op 19 en 22 januari 2022 en op 9 en 12 februari 2022 opent het vaccinatiecentrum in Webbekom speciaal voor hen de deuren. Zo is er meer tijd voorzien voor de jongste bezoekers en worden ze op een leuke, kindvriendelijke manier ontvangen, bv. met leuke muziek.

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen het vaccin van Pfizer toegediend. Dat vaccin is uitgebreid getest en is zeker en vast veilig voor kinderen. Ouders die met vragen zitten rond de werking van het vaccin, richten zich best tot hun huisarts of pediater. 

De uitnodiging voor kinderen ziet er net iets anders uit. Er is nog geen specifiek afspraakmoment vastgelegd. Als ouder kan je kiezen uit alle beschikbare momenten zodat je je kinderen samen kan laten vaccineren. De prikmomenten voor kinderen zijn dus énkel bedoeld voor kinderen. Het is dan niet mogelijk om het hele gezin (ouders + kinderen) te vaccineren.


Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem konden terecht voor hun eerste coronavaccin(s) in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum). Op 15 september 2021 sloot het vaccinatiecentrum Den Amer zijn deuren.


Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


Callcenter

Vanaf 30 december 2021 start het vaccinatiecentrum in Webbekom ook weer met een callcenter. Daar kunnen inwoners terecht met vragen over hun vaccinatie én om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013/39 19 19 is vanaf dan opnieuw elke werkdag bereikbaar van 9u tot 16u.


Vrijwilligers gezocht voor vaccinatiecentrum Webbekom

Meld je aan als vrijwilligerVerpleegkundigen gezocht

Het nieuwe vaccinatiecentrum in Webbekom is nog op zoek naar extra vrijwilligers, zowel met een medische als met een niet-medische achtergrond, om samen met ons deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Zo zoeken we onthaalmedewerkers, toezichthouders, callcentermedewerkers, artsen, apothekers, verpleegkundigen …

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het online formulier. De kandidaturen worden opgenomen in een databank. Het vaccinatieteam screent de niet-medische kandidaturen en het coördinatieteam van Eerstelijnszone Demerland screent de medische kandidaturen. Nadien contacteert het vaccinatiecentrum alle vrijwilligers om hun inzet te bespreken.


www.laatjevaccineren.be

Coronavaccin-informatieWaarom coronavaccinatie belangrijk is

Volgorde van vaccinerenVeelgestelde vragen coronavaccinatie

Covid Safe Ticket aanvragen


Nieuwsberichten