Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2022 14.10 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum.

Waar en wanneer krijg ik mijn (booster)vaccin?

Vanaf 13 januari 2022 wordt er gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in Webbekom (Diest) op het industrieterrein (nr. 8). Voordien konden onze inwoners voor hun boosterprik terecht in Aarschot.

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem konden terecht voor hun eerste coronavaccin(s) in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum). Op 15 september 2021 sloot het vaccinatiecentrum Den Amer zijn deuren.

Nieuwe booster bewoners woonzorgcentra en 80-plussers 

Onderstaande informatie is gepubliceerd op 17 mei 2022:

De overheid heeft beslist om bewoners van woonzorgcentra en personen ouder dan 80 jaar een extra boostervaccinatie aan te bieden. Wie tot die groep behoort, zal per brief en digitaal uitgenodigd worden om een afspraak te maken. Voor thuiswonende 80-plussers zal de inenting plaatsvinden in het vaccinatiecentrum Webbekom. Inwoners van Bekkevoort kunnen voor hun booster terecht in vaccinatiecentrum Webbekom. Voor wie zich niet kan verplaatsen, kan een thuisvaccinatie geregeld worden (bel het contactcenter: 013/39 19 19).

Deze boosters worden in het vaccinatiecentrum van Webbekom gezet tussen 7 en 16 juni 2022.

Komen jij of je familieleden in aanmerking voor een booster, maar hebben jullie nog geen uitnodiging ontvangen? Contacteer het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013/39 19 19.

Wil je je nog laten vaccineren?

Je bent nog altijd welkom in het vaccinatiecentrum van Webbekom voor een eerste, tweede of boosterprik. Een tweede boosterprik krijg je enkel op uitnodiging.

Om laattijdige bedenkers of om mensen die zich om de een of andere reden niet eerder lieten vaccineren toch nog een kans te geven, organiseert eerstelijnszone Demerland om de drie weken een vaccinatiemoment in het vaccinatiecentrum te Webbekom. De volgende momenten vinden plaats op:

  • Zaterdag 21 mei 2022 tussen 15u tot 18u
  • Woensdag 15 juni 2022 tussen 14.30u tot 17.30u
  • Zaterdag 9 juli 2022 tussen 9.30u tot 12.30u

Iedereen vanaf vijf jaar kan zich inschrijven om langs te komen. De enige voorwaarde is dat je dan op voorhand naar het callcenter (013/39 19 19 op maandag, woensdag en vrijdag van 9u to 16u) belt om een afspraak in te plannen. 

Beelden vaccinatiecentrum Webbekom

Meer info boostervaccinVolgorde boostervaccin


Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


Callcenter

Wie vaccinatiecentrum Webbekom wil bereiken, kan bellen naar het nummer 013/39 19 19 op maandag, woensdag en vrijdag (9u-16u).


www.laatjevaccineren.be

Coronavaccin-informatieWaarom coronavaccinatie belangrijk is

Volgorde van vaccinerenVeelgestelde vragen coronavaccinatie

Covid Safe Ticket aanvragen


Nieuwsberichten