Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op woensdag 12 oktober 2022 15.10 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum. Op 12 september 2022 startte de herfstboostercampagne op in vaccainatiecentrum Webbekom.

Waar krijg ik mijn (booster)vaccin?

Vanaf 2022 wordt er gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in Webbekom (Diest) op het industrieterrein (nr. 8).

Zet je iemand af aan het vaccinatiecentrum? Om de capaciteit van de parking volledig te benutten, is een kiss-and-ridezone voorzien. Volg de aanwijzingen.

Voordien konden onze inwoners voor hun eerste boosterprik terecht in Aarschot. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem konden terecht voor hun eerste coronavaccin(s) in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum). Op 15 september 2021 sloot het vaccinatiecentrum Den Amer zijn deuren.

Herfstboostercampagne

Onze inwoners (18+) konden/kunnen sinds 12 september 2022 in het vaccinatiecentrum in Webbekom voor een een herfstbooster terecht

Vanaf november 2022 gaan de vaccinatiecentra in waakfase. Ook het vaccinatiecentrum van Webbekom zal vanaf dan beperkter geopend zijn. Als je nog een afspraak wil maken, kan dit op de volgende momenten:

  • Woensdag 16 november 2022 
  • Woensdag 7 december 2022
  • Woensdag 28 december 2022

Intussen zijn alle uitnodigingen voor vaccinatie met de herfstbooster uitgestuurd. Ontving jij nog geen uitnodiging? Dan kan je op www.myhealthviewer.be nakijken wanneer je afspraak gepland is of je kan ook naar het callcenter (013/39 19 19) op maandag, woensdag en vrijdag (9u-16u), uitgezonderd feestdagen, bellen.

Er wordt ingeënt met aangepaste vaccins. Die zijn goedgekeurd voor gebruik door de EMA en bieden een betere bescherming tegen de omikronvariant.
De regering raadt mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen sterk aan om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65-plussers, mensen met een verminderde immuniteit, bewoners van woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector.

Callcenter vaccinatiecentrum

Voor meer informatie kan je bellen naar het callcenter (013/39 19 19) op maandag, woensdag en vrijdag (9u-16u) uitgezonderd feestdagen. Of mail naar info@vcwebbekom.be

Beelden vaccinatiecentrum Webbekom

Meer info vaccinsVolgorde boostervaccin


Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


www.laatjevaccineren.be


Nieuwsberichten