Vaccinatie coronavaccin

Gepubliceerd op dinsdag 11 mei 2021 13 u.
Op deze pagina vind je meer informatie over de vaccinatie van het coronavaccin, het vaccinatiecentrum en de oproep voor vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum.

Waar en wanneer krijg ik mijn vaccin?

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen terecht voor hun coronavaccin in Den Amer in Diest (foto's vaccinatiecentrum).

Het vaccinatiecentrum zal op kruissnelheid 7 dagen op 7 open zijn, van 8u ’s morgens tot 20u ’s avonds. Er zijn rolstoelen beschikbaar in het vaccinatiecentrum. Breng zeker een begeleider mee mocht je die nodig hebben.

Bereken wanneer jij ongeveer aan de beurt bent

Hoe bereik ik het vaccinatiecentrum?

Via My Health Viewer kan je zelf je vaccinaties, medicatie, medisch dossier en andere gegevens raadplegen. Surf naar www.myhealthviewer.be


Callcenter

Het vacccinatiecentrum heeft een eigen callcenter, waar inwoners terecht kunnen met vragen en om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013/39 19 19 (nieuw nummer) is vanaf dan elke weekdag bereikbaar van 9u tot 16u.


Reservelijst QVAX

Vanaf maandag 3 mei 2021 schakelt vaccinatiecentrum Den Amer in Diest over op de QVAX-reservelijst, de elektronische reservelijst van de federale overheid.


Hoe word ik vrijwilliger in het vaccinatiecentrum?

  • Meld je aan via het vrijwilligersplatform met wachtwoord: demerland
  • Lees alle informatie op deze pagina grondig door
  • Onder rubriek 2 “Registratie als medewerker” vind je de registratielink voor het planningsprogramma Book'u. Daar kan je je registreren
  • Het vaccinatieteam screent de niet-medische profielen
  • De medische kandidaturen worden opgevolgd door de coördinator van de Eerstelijnszone Demerland

Het vaccinatiecentrum zal je via het platform Book'u uitnodigen wanneer er helpende handen nodig zijn in het vaccinatiecentrum. Al heel veel mensen hebben zich opgegeven als vrijwilliger. Daardoor kan het even duren vooraleer je effectief ingeschakeld wordt in het vaccinatiecentrum.


www.laatjevaccineren.be

Coronavaccin-informatieWaarom coronavaccinatie belangrijk is

Volgorde van vaccinerenVeelgestelde vragen coronavaccinatie


Nieuwsberichten