Twee klassen in quarantaine in VBS ‘t Minnepoortje - update

Gepubliceerd op vrijdag 7 mei 2021 20.06 u.
Update 7 mei 2021: op vrijdagmiddag 7 mei 2021 had het lokaal bestuur Bekkevoort een overleg met de schooldirectie van VBS ’t Minnepoortje en de CLB-artsen.

De voorbije dagen zijn er in verschillende klassen positieve coronagevallen vastgesteld. Daarom is besloten om vanaf 7 mei 2021 over te schakelen op afstandstandonderwijs tot en met 14 mei 2021.
Niet alleen in klassen van het lager onderwijs zijn coronabesmettingen vastgesteld, maar ook bij de kleuters.

De nodige tests worden georganiseerd en afgenomen. 

De besmette leerlingen zijn samen met hun ouders en broers/zussen in quarantaine en worden opgevolgd.

VBS ’t Minnepoortje heeft alle ouders op de hoogte gebracht via de communicatiekanalen van de school


Bericht 6 mei 2021: Twee klassen in quarantaine in VBS ‘t Minnepoortje

Op 5 mei 2021 is het lokaal bestuur Bekkevoort op de hoogte gesteld over het feit dat in VBS ’t Minnepoortje twee klassen in quarantaine geplaatst zijn nadat er bij twee leerlingen een coronabesmetting vastgesteld is.

Leerlingen en leerkrachten uit de betrokken klassen worden getest en zullen in quarantaine blijven tot en met donderdag 13 mei 2021. VBS ’t Minnepoortje heeft de ouders hiervan op de hoogte gebracht via de communicatiekanalen van de school. 

Het lokaal bestuur Bekkevoort volgt in samenspraak met de directeur van VBS ‘t Minnepoortje en het CLB deze situatie nauwgezet op

Blijf de basisregels volgen

Het lokaal bestuur Bekkevoort wil graag nog eens herhalen en benadrukken hoe belangrijk het is om de huidige coronamaatregelen zo strikt mogelijk na te leven, in het bijzonder de mondmaskerdracht, social distancing, handhygiëne, contacten vermijden en zeker ook verluchting.

Deze maatregelen zorgen ervoor dat we een barrière maken tussen het virus en de mensen. Ze zijn nog altijd de beste bescherming tegen het coronavirus in het algemeen, ongeacht de variant.