Thermografische luchtfoto van Bekkevoort

Gepubliceerd op dinsdag 5 februari 2019 14.10 u.
Als de weersomstandigheden optimaal zijn, zal er vannacht (5-6 februari 2019) een thermografische luchtfoto van de gemeente gemaakt worden. Hiervoor zal een klein vliegtuigje relatief laag over onze gemeente heen en weer vliegen tussen +- 21u en 2u.

Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant in 2014 engageert de gemeente Bekkevoort zich om onder meer de CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020.

Uit een nulmeting gebaseerd op cijfers van 2011 blijkt dat de huishoudens verantwoordelijk zijn voor bijna 55% van de totale CO2-uitstoot. Een betere isolatie van onze huizen kan de CO2-uitstoot dus aanzienlijk doen dalen.

Klimaatactieplan

De gemeente maakte eveneens een klimaatactieplan op. Een belangrijke actie uit dit plan, het laten maken van een thermografische luchtfoto, maakt het mogelijk om te zien welke gebouwen veel warmte verliezen. Zo krijgen we een goed beeld van de mate waarin onze huizen (en meer bepaald de daken) geïsoleerd zijn. Deze kennis is niet alleen handig om de CO2-uitstoot te beperken, maar ook om te besparen op de energiefactuur.

Individuele ondersteuning

In het najaar 2019 voorziet de gemeente individuele ondersteuning voor inwoners die beslissen om hun woning verder te isoleren. Zo kunnen we samen werken aan een duurzame gemeente en een betere toekomst!