Strijd mee tegen zwerfvuil: bestel een gratis raamposter

Gepubliceerd op dinsdag 6 augustus 2019 8.52 u.
De zomercampagne van Mooimakers wil al de Vlamingen die mee ten strijde trekken tegen zwerfvuil en sluikstort in de schijnwerpers zetten. Met een raamaffiche kan je tonen welk type Mooimaker je zelf bent.

Heel Vlaanderen ergert zich te pletter aan zwerfvuil. Onderzoek toont aan dat ook meer en meer Vlamingen mee ten strijde trekken voor propere straten en buurten. We ruimen vaker zwerfvuil op straat en op openbare plaatsen. Bovendien protesteren we vaker als andere mensen iets op de grond gooien. De zomercampagne van Mooimakers wil in de verf zetten dat vele kleintjes één groot maken. Dat elke inspanning die zwerfvuil helpt terugdringen absoluut loont.

Affiche

Welk type Mooimaker ben jij? Alle snoeppapiertjes van je kinderen verzamelen in je jaszak. Elk kakje van je hond netjes in een zakje stoppen. Elke week al ploggend zwerfvuil oprapen. Alle beetjes helpen in de strijd tegen zwerfvuil. De zomercampagne van Mooimakers wil al die Vlamingen die mee ten strijde trekken tegen zwerfvuil en sluikstort in de schijnwerpers zetten. Met een raamaffiche kan je tonen welk type Mooimaker je zelf bent: een ‘geen-troep-op-mijn-stoep-Mooimaker’, een ‘ik-gooi-mijn-kassaticket-niet-op-de-grond-Mooimaker’, een ‘ik-fiets-met-mijn-afval-tot-thuis-Mooimaker’ of nog een ander soort Mooimaker. De campagne mikt op een kettingreactie, op buren die elkaar inspireren om ook mee ten strijde te trekken tegen zwerfvuil en afval.

Bestel hier je gratis raamposter als je je strijd tegen zwerfvuil kenbaar wil maken!

Je kan ook een raamposter afhalen bij de afdeling grondgebiedzaken in het @BEN-gebouw