Stookoliecheque aanvragen

Gepubliceerd op maandag 30 januari 2023 11.21 u.
Nog tot eind maart 2023 kan je jouw stookoliecheque van 300 euro aanvragen. Dit kan je zelf doen, zowel online als op papier. Ons lokaal bestuur organiseert op dinsdagvoormiddagen 7 en 21 maart 2023 extra hulpmomenten op afspraak voor de inwoners.

De mazoutcheque is een éénmalige verwarmingstoelage van 300 euro die in één keer wordt uitgereikt. Je krijgt de 300 euro gestort als er bij jou tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023 minstens één keer stookolie of propaan in bulk werd geleverd voor de verwarming van je woning. Bij meer dan één levering in die periode krijg je de verwarmingstoelage toch maar één keer.

Iedereen die gedomicilieerd is in een eengezinswoning of een appartement kan de tussenkomst aanvragen. Per gezin, gedomicilieerd op hetzelfde leveringsadres, kun je maar één cheque aanvragen. De premie is dus niet bestemd voor rechtspersonen (juridische entiteiten) of tweede verblijven.

Hoe kan je de stookoliecheque zelf aanvragen? 

Heb je hulp nodig?

Het lokaal bestuur Bekkevoort wil inwoners helpen om de stookoliecheque aan te vragen. Daarom kunnen inwoners in het gemeentehuis op twee momenten op afspraak (bel naar 013/46 05 60) hulp krijgen om hun stookoliecheque aan te vragen:

  • Dinsdagvoormiddag 7 maart 2023
  • Dinsdagvoormiddag 21 maart 2023

Wat breng je zeker mee naar het hulpmoment als je een afspraak hebt?

  • Je identiteitskaart en je pincode (zonder pincode kunnen we je niet voorthelpen)
  • Je factuur en je betalingsbewijs (op papier)
  • Je bankrekeningnummer

Meer informatie

Overloop zeker eerst de FAQ op de website van de FOD Economie waarin je heel wat antwoorden kan terugvinden. 

Is er toch iets niet duidelijk, dan kan je het Contact Center van de FOD Economie contacteren op 0800/120 33 (gratis nummer) of via stookoliecheque@economie.fgov.be.


Wat als de FOD Economie al het vorige bedrag van 225 euro op mijn rekening heeft gestort?

De FOD Economie zal overgaan tot het uitbetalen van het saldo van 75 euro als je al de 225 euro gestort kreeg op je rekening. Dit zal automatisch gebeuren: je moet hier dus niks voor aan te vragen.