Stickers tekenwedstrijd kleuren vuilnisbakken

Gepubliceerd op vrijdag 5 april 2019 10.13 u.
In het kader van het coachingtraject van Mooimakers dat de gemeente ondersteunt in haar strijd tegen de zwerfvuil- en sluikstortproblematiek namen de leerlingen van de gemeentelijke basisschool vorig jaar deel aan een tekenwedstrijd. De winnende tekeningen zijn nu zichtbaar op de vuilnisbakken.

De gemeente ontving maar liefst 40 kleurrijke tekeningen. Een jury koos hieruit een 6-tal winnaars, waaronder een hele klas (!), op basis van originaliteit en bruikbaarheid van de tekening in het kader van de strijd tegen het zwerfvuil.

Strijd tegen zwerfvuil

Om hun tekentalenten extra in de kijker te plaatsen, zijn de winnende tekeningen in het straatbeeld zichtbaar op een aantal straatvuilnisbakken, vooral in de buurt van bushaltes. Samen met de kinderen wil de gemeente benadrukken dat zwerfvuil vaak een probleem is van gedrag en mentaliteit en dat iedereen graag een propere omgeving heeft. Gebruik daarom de bestaande vuilnisbakken en gooi geen afval zomaar op de grond. Het opruimen en afvoeren van het zwerfvuil en sluikstort kost de gemeente immers veel geld. Geld dat anders en beter kan geïnvesteerd worden voor het welzijn van de inwoners van Bekkevoort.

Bovendien zijn op het speelpleintje van zowel Assent (achter Trefpunt) als in het Renaat Woutershof nieuwe en opzichtige afvalverzamelobjecten geplaatst, in de hoop dat er geen zwerfvuil meer zal blijven rondslingeren en het speelpleintje ten volle kan benut worden door de kinderen. De gemeente doet ook een oproep aan de omwonenden van de speelpleintjes om misbruik (beschadiging) van de vuilnisbakken of sluikstorters zo snel mogelijk te melden aan de afdeling grondgebiedzaken (013/46 05 75, milieu@bekkevoort.be).