Staatsbaan: werken aan fietspad en rijweg ter hoogte van op- en afrittencomplex E314

Gepubliceerd op dinsdag 5 maart 2019 8.44 u.
Vanaf 11 maart 2019 laat AWV ter hoogte van het op- en afrittencomplex E314, het fietspad aan de noordzijde van de Staatsbaan optimaliseren en de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aanpassen. Er is een gewijzigde verkeerssituatie aan op- en afrittencomplex tijdens deze werken.

Tot hoelang duren deze werken?

Er wordt gestart op 11 maart 2019.
Volgens de huidige planning zijn alle werken voor het bouwverlof in juli 2019 afgerond.

Riolerings- en wegenwerken Aquafin aan zuidzijde Staatsbaan afgerond

Nutsmaatschappij Aquafin rondde midden februari 2019 haar riolerings- en wegenwerken aan de zuidzijde van de Staatsbaan af. Op korte termijn wordt het vernieuwde fietspad aan deze zijde van de Staatsbaan op een veilige manier opnieuw opengesteld.

Veiligere verkeerssituatie voor fietsers aan noordzijde Staatsbaan

AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) zal volgend op de werken van Aquafin nu ook de verkeerssituatie voor fietsers aan de noordzijde van de Staatsbaan optimaliseren door het fietspad aan te pakken. Bijkomend wordt de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aangepast van 2x2 rijstroken naar een 2x1-situatie.

Doorgaand verkeer op Staatsbaan blijft mogelijk tijdens de werken

Op de Staatsbaan blijft doorgaand verkeer tussen Bekkevoort en Diest altijd mogelijk in beide richtingen, maar wordt er een snelheidsbeperking ingesteld.

Het fietspad richting Leuven wordt wel opgeheven. Fietsverkeer richting Leuven wordt geleid naar de overzijde van de Staatsbaan waar dan een dubbelrichtingsfietspad is.

Gewijzigde verkeerssituatie aan op- en afrittencomplex tijdens werken

Verkeer op de Staatsbaan vanuit Bekkevoort kan de oprit van de E314 richting Leuven tijdens de werken niet nemen. Om vanuit Bekkevoort via de E314 richting Leuven te rijden, is een omleiding voorzien via het op- en afrittencomplex in Halen. Wie vanuit de richting Diest/Assent kom, kan wel nog gebruik maken van de oprit richting Leuven.

Ook de afrit Bekkevoort op de E314, richting Diest, kan tijdens de werkzaamheden niet gebruikt worden voor verkeer dat naar Diest/Assent wil rijden. Verkeer dat naar Diest of Assent wil rijden, komende van de E314 uit de richting van Lummen, moet de snelweg eerder verlaten en gebruik maken van het op- en afrittencomplex in Halen. Wie richting Bekkevoort wil, komende van de E314 uit Lummen, kan nog steeds gebruik maken van de afrit. 

 

Lees hier mee over de werken op de Staatsbaan (riolering, erosie en fietspad)