(Sp)rankelend Hageland: ontdek de Hagelandse wijndomeinen

Gepubliceerd op maandag 6 augustus 2018 12.18 u.
Toerisme Vlaams-Brabant organiseert samen met 7 Hagelandse gemeenten, waaronder de gemeente Bekkevoort, (Sp)rankelend Hageland. Drie weekends, tussen 18 augustus en 2 september 2018, openen de Hagelandse wijndomeinen hun deuren. De Bekkevoortse wijnhoeves zijn op 1 en 2 september 2018 aan de beurt.

Bekkevoortse wijnhoeves

Wijndomein Kluisberg

Terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel, gidsen wijnbouwer Jos Vanlaer en zijn vrouw Daniëlla je door de wijnmakerij. Met een gratis proevertje nadien. Honger? Neem een belegd broodje. En daarna op stap naar de naburige wijndomeinen.
Adres: Rijnrode 5, 3460 Assent.

Domein Petrushoeve

Wandel over dit domein, daal af in de oude wijnkelder en verken de nieuwe vinificatieruimte van deze Hagelandse wijnhoeve. Op het terras wachten je lekkere hapjes uit de streek en een glas wijn, een biertje of een unieke gin op basis van druiven. De kinderen leven zich uit op de springkastelen en tussen de dieren. Blijf wat langer en bewonder de kunst van het schapendrijven tijdens de tweede Petrus trial.

Adres: Halensebaan 36, 3461 Molenbeek–Wersbeek.

Brochure

Voor (Sp)rankelend Hageland is een speciale, handige brochure ontwikkeld die je een overzicht geeft van alle activiteiten en daarnaast nog wat extra informatie meegeeft.
Deze brochure verkrijg je gratis op het gemeentehuis (onthaal).

Meer info

www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn