Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten

Gepubliceerd op maandag 2 september 2019 12.30 u.
85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop van de regionale landschappen "Behaag je tuin" iets voor jou.

Jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan immers al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe?
Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. Dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders en geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit.

Aanbod

De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. 

Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden

Je kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin.

Hoogstamfruitbomen

Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vind je tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen

Een Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

Wilgenhut

Met bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je hiervoor te werk gaat.

Nieuw in 2019: Paardenheg

Het Paardenheg is een mengeling van Eenstijlige meidoorn, Hazelaar, Rode kornoelje, Haagbeuk en Veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor één of meer rijen met 3 planten/m. Dit pakket vormt een ideale natuurlijke afsluiting voor je paardenweide.

Hoe kan ik bestellen?

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je op www.behaagjetuin.be. Ook de gemeentelijke afdeling grondgebiedzaken (dienst omgeving) kan je wegwijs maken.

Online bestellen doe je tussen 1 september 2019 en 31 oktober 2019 op www.behaagjetuin.be

Hoe krijg ik mijn bestelde plantgoed?

Het bestelde plantgoed haal je af op zaterdag 7 december 2019 (8u-11u) in het gemeentelijk afhaalpunt. Dit afhaalpunt is het gemeentelijk magazijn, Staatsbaan 307, 3460 Bekkevoort.

Ondersteuning en advies

Voor concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin contacteer je regionaal landschap (haag@rlnh.be).

Meer info

Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw

016/63 59 54

info@rlnh.be