Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten

Gepubliceerd op woensdag 2 september 2020 13.30 u.
85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop van de regionale landschappen "Behaag je tuin" iets voor jou.

Bestellen

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. Dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. Geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.

Aanbod

  1. Bomen die ook geschikt zijn voor kleinere tuinen (min. 50m² per boom): Spaanse aak (hoogte 10m-12m, breedte 5-10m), knotwilg (vormboom, je kan ze zo groot laten worden als je wil - regelmatig snoeien), wilde lijsterbes (hoogte 8m-12m, breedte 5m-10m), Europese vogelkers (vormboom, je kan ze zo groot laten worden als je wilt).
  2. Klimaatboom (nieuw!): bomen die een langere periode van droogte kunnen verdragen en veel schaduw bieden, nl. wintereik, Spaanse aak, haagbeuk en winterlinde.
  3. Bomen die geen last hebben van natte voetjes: zwarte els, (knot)wilg, Europese vogelkers, en wilgenhut.
  4. Bijvriendelijke bomen: fruitbomen (appel, peer, kers, kriek, mispel, perzik), kleinbladige linde (winterlinde), zomerlinde, boskers, Spaanse aak en Europese vogelkers.
  5. Bijvriendelijke pakketten: bloesem- en bessenheg, bijenheg, vogelbosje, bosrand, houtkant en paardenpakket.

Kijk op www.behaagjetuin.be voor meer aanbod van gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden, hoogstam(fruit)bomen, loofbomen, knotwilgen, wilgenhutten
De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

Bestellen en afhalen

Bestellen kan tussen 1 september en 31 oktober 2020 op www.behaagjetuin.be
Het bestelde plantgoed haal je af op zaterdag 5 december 2020 (8u-10u) in het gemeentelijk magazijn (Staatsbaan 307, 3460 Bekkevoort).

Meer info

Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw

016/63 59 54

info@rlnh.be