Samen maken we Bekkevoort zwerfvuilvrij

Gepubliceerd op maandag 17 januari 2022 9.50 u.
Zwerfvuil is afval dat rondslingert op plaatsen waar het niet hoort. Onze eigen groendienst gaat in Bekkevoort de strijd aan tegen zwerfvuil met zwerfvuilacties. Ook heel wat vrijwilligers (waarvoor een dikke "merci") ruimen zwerfvuil. Daarnaast kan ook jij je steentje bijdragen.

Zwerfvuilactie door groendienst

De groendienst van het lokaal bestuur Bekkevoort houdt om de 1 à 2 weken zelf een zwerfvuilactie. De groendienst heeft al zwerfvuil opgeruimd in volgende straten (of locaties): Zelliksebaan, Oude Tiensebaan (ook gedeelte langs autosnelweg), Veugelberg, Witteweg, Hulststraat, Schillekensberg, Ballaar, Dennenstraat, Kiezegemstraat, Halensebaan, Oude Leuvensebaan, Tiensebaan, Meenselstraat, Steenberg, Zandstraat, Dorpsstraat, Minnestraat, Kwadestraat, Struikstraat, Doornhof, Koningsbos, Meikesberg, Wolvenstraat, Kuyperstraatje, Leemkuilstraat, Heuvelstraat, Herenbosstraat, Adriaan Lodewijkstraat, Hertstraat en Rijnrode.

Helaas verzamelt de groendienst hierbij heel wat zwerfvuil zoals blijkt uit de foto's.

Vrijwilligers

Wekelijks gaan ook een aantal vrijwilligers op stap om in hun omgeving zwerfvuil op te ruimen. Deze enthousiastelingen nemen ieder een deel van Bekkevoort voor hun rekening.

Het lokaal bestuur waardeert enorm de inzet van deze vrijwilligers. Samen met hen streven we naar een proper Bekkevoort dat zo nog meer bekoort.

Draag zelf je steentje bij

Het is betreurenswaardig dat er zo veel tijd, energie en geld in het opruimen van zwerfvuil moet worden gestopt. Onderzoek toont nochtans aan dat 3 op 4 Vlamingen zich ergert aan zwerfvuil. Toch wordt er nog veel klein afval nonchalant en zonder er bij stil te staan op straat gegooid.

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Veeg je stoep, gooi je afval niet op straat. Onderhoud je favoriete plaats. Word een Mooimaker en claim je propere plek. Overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen, want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal. Surf naar www.mooimakers.be voor meer informatie.