Route2School

Gepubliceerd op woensdag 2 mei 2018 15.48 u.
De gemeente Bekkevoort en de scholen in de gemeente werken samen mee aan het project Route2School. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen.

Hiervoor roept de gemeente in de eerste plaats de hulp in van leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie worden betrokken.

Doe mee

Via Route2School krijg je de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn enorm nodig om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken.
Ook kan je mee nadenken over oplossingen. De gemeente en scholen willen samen met jou op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van leerlingen te verbeteren.

Daarom doen de gemeente en de scholen een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Jouw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren!

Voor het Route2School-project verzamelen we van woensdag 2 mei 2018 tot en met vrijdag 15 juni 2018 zoveel mogelijk data.

Schrijf je hier in om deel te nemen aan Route2School

In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Bekkevoort, politie en de scholen.
De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren. 

Meer info

www.route2school.be