Recyclagepark in Bekkevoort terug open op 8 april 2020

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2020 14.08 u.
Vanaf dinsdag 7 april 2020 zijn alle EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden terug open. EcoWerf volgt daarmee de beslissing van de Vlaamse overheid. Het recyclagepark in Bekkevoort is terug open vanaf woensdag 8 april 2020.

In goed overleg met de sector en de nationale overheid, heeft de Vlaamse overheid beslist dat de recyclageparken in Vlaanderen opnieuw kunnen opengaan op dinsdag 7 april 2020, op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd. Het recyclagepark in Bekkevoort (dat open is op woensdag, donderdag en zaterdag) heropent bijgevolg op woensdag 8 april 2020.


Update 3 april 2020

Vanaf 7 april 2020 heropenen de EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. Het recyclagepark in Bekkevoort (dat open is op woensdag, donderdag en zaterdag) heropent bijgevolg op woensdag 8 april 2020. 

EcoWerf wil de veiligheid en gezondheid van de parkwachters en bezoekers garanderen. In samenwerking met de lokale besturen, houdt de politie toezicht.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen is er ook vanaf 8 april 2020 tot einde noodzakelijkheid een parkeer- en stilstaanverbod in de Nieuwstraat vanaf de Staatsbaan (N2) tot de ingang van het recyclagepark. De bedoeling is dat er naar het containerpark gereden wordt vanuit Assent (Dorpsstraat) zodat er geen opstropping komt op de Staatsbaan om de Nieuwstraat in te rijden om naar het containerpark te gaan.

De recentste info vind je altijd op www.ecowerf.be. Check zeker de laatste info voor je bezoek.

Wanneer ga je best naar het recyclagepark?

 • Ga niet naar het recyclagepark als dat niet écht nodig is. De eerste dagen verwacht EcoWerf een grote drukte aan de parken. Stel je bezoek nog een week langer uit.
 • Het aantal bezoekers wordt beperkt. Afhankelijk van de grootte en het type van het park, zullen er maximaal 5, 10 of 15 bezoekers tegelijkertijd toegelaten worden. Dit kan aanleiding geven tot wachtrijen, houd hier rekening mee.
 • Wees solidair: de eerste weken is het aantal bezoeken beperkt tot maximaal 1 per week. Zo krijgen anderen ook de kans om hun afvalstoffen te brengen.
 • De openingsuren en -dagen van jouw recyclagepark vind je bij de informatie voor de gemeente Bekkevoort op ecowerf.be.

Hoe je bezoek voorbereiden?

 • Sorteer thuis het afval dat je wil aanleveren. Je kan maar een beperkte tijd op het recyclagepark blijven.
 • Kom liefst alleen tenzij je hulp nodig hebt om grote of zware materialen uit te laden. Kinderen zijn niet toegelaten.
 • Je kan je DifTar-rekening niet aanzuiveren op het park, doe dit thuis.

Met welke afvalstoffen kan je terecht?

 • Je kan met veel afvalstoffen terecht, maar niet met asbestcement, herbruikbare goederen en textiel.
 • Met asbestcement kan je tijdelijk niet terecht op het recyclagepark. De nodige beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier te aanvaarden op het recyclagepark worden op dit moment ingezet in de zorgsector.
 • Je kan tijdelijk geen herbruikbare goederen en textiel aanleveren. De kringwinkels hebben hun werking nog niet heropgestart.
 • Er is tijdelijk geen verkoop op het recyclagepark van compost in zakken en roze zakken. Ook compostvaten of -bakken worden tijdelijk niet verkocht op de parken.

Hoe verloopt het bezoek?

Respecteer de 7 regels voor een veilig en vlot bezoek:

 1. Blijf in de wagen zitten totdat je op het park bent.
 2. Vermijd elk fysiek contact met de parkwachter: registreer jezelf met je e-ID of je toegangskaart aan de zuil.
 3. Het aantal bezoekers is beperkt. 1 buiten = 1 binnen.
 4. Respecteer de afstandsregel van 1,5 meter.
 5. Hou je bezoek kort.
 6. Volg en respecteer de richtlijnen van de parkwachter.
 7. Betalen kan alleen met de DifTar-rekening op DifTar-parken en met Bancontact (best contactloos) op andere parken.