Probeeractie De Lijn 1ste jaar secundair

Gepubliceerd op dinsdag 29 juni 2021 12.45 u.
De Lijn lanceert, net als de voorbije jaren, de probeeractie voor het eerste jaar secundair. Jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs, krijgen een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig

Ook in Bekkevoort ontvingen ouders met kinderen geboren in 2009 normaliter eind juni 2021 een brief van De Lijn met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Registreren ze zich voor 17 augustus 2021 met het rijksregisternummer van hun kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus.

Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook starten in het eerste secundair, kan de aanvraag via een ander aanvraagformulier op delijn.be/probeeractie. De Lijn schrijft deze doelgroep niet rechtstreeks aan.

Gerust op stap met De Lijn

Met de probeeractie laat De Lijn hen kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, het jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en blijft veilig. Reizigers vanaf 13 jaar dragen verplicht een mondmasker aan de haltes en in de voertuigen. De Lijn vraagt om maximaal afstand te houden en reinigt en ontsmet de voertuigen extra. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Info

De Lijn, 070/220 200 (0,30 euro/min), www.delijn.be/probeeractie