Probeeractie De Lijn 1ste jaar secundair

Gepubliceerd op dinsdag 23 juni 2020 9.03 u.
De Lijn lanceert, net als de voorbije jaren, de probeeractie voor het eerste jaar secundair. Jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs, krijgen een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september.

Met een gerust hart op het openbaar vervoer

Met dit abonnement laat De Lijn hen kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, het jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en veilig. Reizigers vanaf 12 jaar dragen verplicht een mondmasker aan de haltes en in de voertuigen van De Lijn. De Lijn vraagt om maximaal afstand te houden en reinigt de voertuigen regelmatig. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Probeerabonnement aanvragen is eenvoudig

Ook in Bekkevoort ontvangen ouders met kinderen geboren in 2008 eind juni een brief met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Als ze zich voor 18 augustus 2020 met het rijksregisternummer van hun kind registreren op www.delijn.be/probeeractie, ontvangen ze het probeerabonnement in augustus per post.

Kinderen die niet geboren zijn in 2008, maar ook starten in het eerste secundair, kunnen een aanvraag doen via een ander aanvraagformulier. Dit formulier is eveneens terug te vinden op www.delijn.be/probeeractie. Deze doelgroep schrijft De Lijn niet rechtstreeks aan..

Info

De Lijn, 070/220 200 (0,30 euro/min), buzzy@delijn.be, www.delijn.be/probeeractie