Voordracht phishing voor senioren

Gepubliceerd op maandag 27 februari 2023 9.10 u.
Ons lokaal bestuur organiseert i.s.m. Seniornet Vlaanderen vzw een gratis voordracht over phishing voor de Bekkevoortse senioren op donderdag 30 maart 2023 in de polyvalente zaal van de bib.

Schrijf je gratis online in

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij je via een email- of sms-bericht naar een valse website wordt gelokt die sterk op een site van een bank of bedrijf lijkt. Als je je persoonlijke gegevens op de valse website invoert, kan de oplichter deze gebruiken om zelf transacties of aankopen uit te voeren. Soms wordt er gevraagd om software te installeren zodat ze vanop afstand de computer kunnen overnemen of de toetsaanslagen kunnen zien om zo inloggegevens te stelen.

Vishing staat voor voice phishing. Oplichters telefoneren in naam van een bank om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie, codes en/of kredietkaartgegevens. Ze doen dit door bijvoorbeeld in te spelen op de ongerustheid van klanten met de melding dat er vermoedens zijn van kredietkaartfraude.

Dagelijks trappen honderden personen, bedrijven, organisaties in de val van phishing en verliezen daardoor enorme bedragen. Tijdens deze gratis voordracht leer je deze berichten te herkennen en wat je moet doen als je er eentje tegenkomt.

Praktische info

  • Voor wie? Alle Bekkevoortse senioren (55+), max. 60 deelnemers.
  • Waar? Polyvalente zaal bibliotheek, E. Coolsstraat 17A, 3460 Bekkevoort.
  • Wanneer? Donderdag 30 maart 2023 van 13.30u tot 16.30u.
  • Vereiste voorkennis? Courant gebruik van pc, tablet en internet.

Schrijf je gratis online in