Onderhoud van onze wegen kan enkel bij droog weer

Gepubliceerd op woensdag 7 februari 2024 8.31 u.
Plassen, putten en modder op de wegen zijn ambetant. Helaas is er bij regenachtig weer (nat) weinig aan te doen. Het onderhoud kan enkel gebeuren als de ondergrond en de weg droog zijn.

Onze dienst openbare werken onderhoudt onze wegen volgens een doordachte planning. Zo worden veel gebruikte wegen intensiever onderhouden dan bepaalde andere, minder gebruikte wegen.

De vele regen van de afgelopen maanden zorgt ervoor dat onze wegen lijden. Sommige onverharde en half verharde wegen liggen er lokaal minder goed bij. Hierdoor verandert de planning van de dienst openbare werken constant en wordt zo ook langer.

Tijdelijke opvulling plassen en putten

Als noodoplossing vult onze dienst openbare werken de plassen en putten tijdelijk op. We doen al het mogelijke om elke weggebruiker en inwoner zo snel en goed mogelijk verder te helpen.

Bovendien hopen we vooral op jouw begrip en zeker en vast op droog weer!

Waarom enkel onderhouden bij droogte?

Als een weg met natte ondergrond verdicht wordt, trekt water in de fundering. Hierdoor verliest deze aan draagkracht, met verzakkingen tot gevolg. Verder wordt, bij het bewerken van een natte weg, vastgereden materiaal losgetrokken. Bij het walsen nadien kan dit geen vaste laag meer vormen en er zouden meer en grotere plassen ontstaan dan voordien.

Melding

Heb je een opmerking, een melding of een vraag over openbare werken (put in de weg, glas op fietspad, onderhoud openbaar groen, verstopte gracht/riool ...)? Vul dan onze meldingskaart openbare werken in.