Opfrissing wegmarkeringen

Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 13.13 u.
Een aannemer is op 24 juni 2024 gestart (in opdracht van ons lokaal bestuur) met opfrissingswerken aan de wegmarkeringen op het ganse grondgebied van Bekkevoort. Tegelijk worden ook de kruispunten Halensebaan-Netelzeep en Dorpsstraat-Nieuwstraat heringericht.

Deze opfrissingswerken hebben een minimale invloed op het verkeer. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, zal er op bepaalde locaties tijdens deze werken een tijdelijk parkeerverbod gelden.

Dit duurt verschillende dagen/weken (weersafhankelijk).

Herinrichting kruispunten

Ons lokaal bestuur wil met de herinrichting van het kruispunt Halensebaan-Netelzeep (uitvoering 8-9 juli 2024) de verkeersveiligheid in de schoolomgeving in Wersbeek optimaliseren.

Bij het kruispunt Dorpsstraat-Nieuwstraat (uitvoering eind juni 2024) in Assent-centrum gaat het om een proefopstelling. Ook hier staat het verhogen van de verkeersveiligheid voorop bij de herinrichting van dit kruispunt.

Enkel op dit kruispunt zelf worden de wegmarkeringen aangepast. In een latere fase (najaar 2024, na herstellingswerken aan het asfalt/beton) krijgen de wegmarkeringen in de Dorpsstraat een onderhoudsbeurt.

De afbeeldingen geven je een visueel overzicht.