Lokaal bestuur Bekkevoort blijft openbare verlichting door ledverlichting vervangen

Gepubliceerd op dinsdag 20 februari 2024 9.45 u.
Het lokaal bestuur Bekkevoort blijft investeren in ledverlichting als straatverlichting. Zo wordt in enkele bijkomende straten in Bekkevoort de openbare verlichting vervangen door ledverlichting. Ons lokaal bestuur kan voor de financiering hiervan een beroep doen op het Toekomstfonds van PBE.

Al heel wat straten in Bekkevoort hebben intussen ledverlichting, net als de Finse Piste op Sportpark De Heide. Aan deze uitgebreide lijst worden weer vier straten toegevoegd.

Welke straten krijgen ook ledverlichting?

Ons lokaal bestuur geeft aan Fluvius de opdracht om de openbare verlichting door ledverlichting te vervangen in:

  • Heuvelstraat
  • Klauwstraat - Kerkhovenstraat
  • Zelliksebaan - Elzenhout
  • Herenbosstraat

 Al meer dan de helft van de openbare verlichting in Bekkevoort is nu al ledverlichting. Eind 2024 zal dit zelfs 2/3 zijn. De planning is dat in 2028 alle openbare verlichting in Bekkevoort met ledlampen zal gebeuren.

Toekomstfonds

Lokalen besturen uit het werkingsgebied van PBE (Provinciale Brabantse Energiemaatschappij, een onderdeel van Fluvius), zoals het lokaal bestuur Bekkevoort, kunnen aanspraak maken op het Toekomstfonds voor de omschakeling van de openbare verlichting naar ledverlichting.

Het lokaal bestuur Bekkevoort beschikt over een bedrag van 1.104.649 euro in het toekomstfonds bij PBE. Hiervan investeerde het lokaal bestuur Bekkevoort al 623 910,47 euro in ledverlichting.

Voordelen ledverlichting

Ledverlichting heeft een aantal voordelen tegenover de klassiekere openbare verlichting: lager energieverbruik, besparing op de factuur en milieuvriendelijker.