Nieuw vaccinatiecentrum op bedrijventerrein Webbekom

Gepubliceerd op donderdag 9 december 2021 11.35 u.
Update 28 december 2021: Het centrum zal de deuren vervroegd openen op 13 januari 2022. Het callcenter (013/39 19 19) start op 30 december 2021.

Update 28 december 2021


Eerder bericht 9 december 2021

De gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem slaan voor de tweede vaccinatiecampagne opnieuw de handen in elkaar en openen op maandag 24 januari 2022 een vaccinatiecentrum tegen COVID-19 op het bedrijventerrein in Webbekom (Diest).

Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem bereiden zich opnieuw voor om hun inwoners tegen COVID-19 te vaccineren. Samen met de Eerstelijnszone Demerland wordt voor de tweede campagne een nieuw vaccinatiecentrum op het bedrijventerrein in Webbekom klaargemaakt. Dankzij de inspanningen van Interleuven kunnen vanaf maandag 24 januari 2022 de eerste vaccins toegediend worden in een van hun gebouwen op het bedrijventerrein in Webbekom, Industrieterrein nr. 8, tegenover firma HAROL. Het gebouw is vlot bereikbaar voor alle inwoners en ligt vlak naast de op- en afrit van de E314. Op die manier kunnen we de inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem nog dichter bij huis vaccineren.

Op 15 september 2021 sloot vaccinatiecentrum Den Amer de deuren om er opnieuw volop culturele activiteiten te kunnen laten plaatsvinden. Sindsdien konden de inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem terecht in de stadsfeestzaal van Aarschot. De vier besturen willen stad Aarschot dan ook uitdrukkelijk bedanken voor de warme ontvangst, goede zorgen en vlotte samenwerking.

Callcenter

Vanaf maandag 17 januari 2022 starten de vier gemeenten ook weer met een callcenter. Daar kunnen inwoners terecht met vragen over hun vaccinatie én om hun afspraak te bevestigen of wijzigen. Het nummer 013/39 19 19 is vanaf dan opnieuw elke werkdag bereikbaar van 9u tot 16u.

Wanneer word je waar gevaccineerd?

Je ontvangt van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met daarop de dag, de plaats en het uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit kan via sms of e-mail, of via een brief in de brievenbus. Het is belangrijk dat je goed nakijkt welke locatie op deze brief vermeld staat. Enkel op die locatie is voor jou een vaccin gereserveerd. Het is dus niet mogelijk om dit te wijzigen.

Je afspraak bevestigen kan op verschillende manieren:

  • Via de website (vermeld op je uitnodiging)
  • Via het callcenter van het vaccinatiecentrum: 013/39 19 19 (vanaf 17 januari 2021)

Via deze kanalen kan je ook je moment van afspraak wijzigen, maar niet je locatie van vaccinatie.

Opstart

De openingsuren van het vaccinatiecentrum in Webbekom zijn afhankelijk van het aanleveren van de vaccins en zijn vandaag nog niet gekend. De eerste uitnodigingen voor het nieuwe vaccinatiecentrum gaan pas in de loop van 2022 de deur uit. De organisatie zal er op deze locatie iets anders uitzien. Er zijn nu 7 kabinetten, maar de capaciteit blijft dezelfde als in Den Amer. Voor het eerst zal er ook voornamelijk met Moderna gevaccineerd worden.

Alle 12-jarigen en vaccin-twijfelaars krijgen ook de kans voor een eerste of tweede prik. Ben je nog niet gevaccineerd? Neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum op het nummer 013/39 19 19. Alle besturen rekenen opnieuw op de verantwoordelijkheid van hun inwoners en streven naar een maximale bescherming via de boosterprik. Allemaal samen tegen corona!

Hou zeker de gemeentelijke infobladen, websites en sociale media in het oog voor de meest recente informatie.

Meld je aan als vrijwilliger

Het nieuwe vaccinatiecentrum is op zoek naar extra vrijwilligers, zowel met een medische als met een niet-medische achtergrond, om samen met ons deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Zo zoeken we onthaalmedewerkers, toezichthouders, callcentermedewerkers, artsen, apothekers, verpleegkundigen …

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het online formulier: www.diest.be/vrijwilligers-vaccinatiecentrum. De kandidaturen worden opgenomen in een databank. Het vaccinatieteam screent de niet-medische kandidaturen en het coördinatieteam van Eerstelijnszone Demerland screent de medische kandidaturen. Nadien contacteert het vaccinatiecentrum alle vrijwilligers om hun inzet te bespreken.