Lokaal bestuur Bekkevoort zoekt vrijwilligers voor huistaakbegeleiding

Gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2023 11.09 u.
Al heel wat jaren organiseert ons lokaal bestuur in samenwerking met de Bekkevoortse scholen huistaakbegeleiding. Voor de huistaakbegeleiding in de basisschool van Molenbeek-Wersbeek zoekt ons lokaal bestuur vrijwillige huistaakbegeleiders.

Via huistaakbegeleiding geven gemotiveerde vrijwilligers kinderen, die door pedagogische onmacht van de ouders (bv. door analfabetisme, taalproblemen …), de kans om in een aanmoedigend klimaat hun huistaken te verrichten. De bedoeling is om via huistaakbegeleiding kinderen meer kansen te geven om deel te nemen aan het hele schoolgebeuren. De huistaakbegeleiding vindt 1 tot 2 keer per week na schooltijd van 16u tot 16.30u plaats.

In de basisscholen van Assent, Bekkevoort en Molenbeek-Wersbeek zijn er verschillende, zeer gemotiveerde vrijwilligers en ook de leerkrachten dragen hun steentje bij. In de school van Molenbeek-Wersbeek zou een extra vrijwillige huistaakbegeleider welkom zijn.

Interesse?

Werk je graag met kinderen en wil je vrijwillige huistaakbegeleider worden? Contacteer dan de sociale dienst: 013/46 05 93, socialedienst@bekkevoort.be.