Gemeente Bekkevoort blijft openbare verlichting door ledverlichting vervangen

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2021 15.20 u.
De gemeente Bekkevoort blijft investeren in ledverlichting als straatverlichting. Zo wordt in enkele bijkomende straten in Bekkevoort de openbare verlichting vervangen door ledverlichting. De gemeente Bekkevoort kan voor de financiering hiervan een beroep doen op het Toekomstfonds van PBE.

Al heel wat straten in Bekkevoort hebben intussen ledverlichting: Robbesrodestraat, Renaat Woutershof, Eugeen Coolsstraat - Berkstraat (ten noorden van N29), Zandstraat, Langerode, Koestraat, Oude Tiensebaan (tussen N2 en het rusthuis), Oude Leuvensebaan (tussen aansluiting Steenberg en Oude Tiensebaan), Dorpsstraat, Driesstraat; Nieuwstraat, Minnestraat, Tiensebaan – Meenselstraat, Staatsbaan (tussen Steenberg en Robbesrodestraat), Provinciebaan (uitbreiding t.h.v. Keulenbos en Halensebaan).

Ook de Finse Piste op Sportpark De Heide heeft ledverlichting.

Welke straten krijgen weldra ledverlichting?

  • Oude Tiensebaan: tussen N2 en Halensebaan en tussen de grens met Scherpenheuvel-Zichem en de Oude Leuvensebaan
  • Steenberg
  • Vierbunderweg

Toekomstfonds

Gemeenten uit het werkingsgebied van PBE (Provinciale Brabantse Energiemaatschappij, een onderdeel van Fluvius), zoals de gemeente Bekkevoort, kunnen aanspraak maken op het Toekomstfonds voor de omschakeling van de openbare verlichting naar ledverlichting.

De gemeente Bekkevoort beschikt over een bedrag van 1.104.649 euro in het toekomstfonds bij PBE. Hiervan investeerde de gemeente Bekkevoort al 344.685,48 euro in ledverlichting.

Voordelen ledverlichting

Ledverlichting heeft een aantal voordelen tegenover de klassiekere openbare verlichting: lager energieverbruik, besparing op de factuur en milieuvriendelijker.