Gemeente Bekkevoort lanceert Bekkevoort Helpt: centraal platform voor coronahulp

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020 15.39 u.
Om iedereen zo goed mogelijk te helpen in deze tijden van het coronavirus en bijhorende maatregelen, heeft de gemeente het centraal platform "Bekkevoort Helpt" opgestart.

Ga naar het platform Bekkevoort Helpt

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Ook de zorgsector zit met een aantal noden. Tegelijk willen heel veel mensen bijdragen als vrijwilliger. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, heeft de gemeente het centraal platform Bekkevoort Helpt opgestart. Zo kan de gemeente de vraag en het aanbod op elkaar afstemmen om zo voor zoveel mogelijk mensen iets te betekenen. In deze tijden is een solidair gebaar heel veel waard. Met dit platform kan de gemeente ditt actief en ten volle ondersteunen.

Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, brieven schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers … Of heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou, een maaltijd, of een fijne babbel? De gemeente Bekkevoort heeft de krachten gebundeld met partners zoals OCMW, dienst vrije tijd, zorgsector en ouderenverenigingen en heeft Bekkevoort Helpt opgestart, in samenwerking met Give A Day.

Hoe kan ik bijdragen als vrijwilliger?

Op www.bekkevoort.be/bekkevoorthelpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Dat kan ook telefonisch op het nummer 013/46 05 65 of 013/46 05 98. Medewerkers van de gemeente brengen vrijwilligers die zich willen inzetten in verbinding met de noden die er zijn. Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen. Bij het Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen nu een gratis verzekering afsluiten. Tot nu toe kon dat enkel voor verenigingen.

Inwoners die in hun buurt mensen willen helpen, kunnen bij Bijlagen een kaartje downloaden om bij buren in de bus te steken.

Op 17 maart 2020 zal ook het e-mailadres bekkevoort.helpt@bekkevoort.be worden gelanceerd.

In de app Happy Hageland staat er ook een verwijzing naar het platform Bekkevoort Helpt.

Bekkevoort zorgt voor elkaar

Het zijn uitzonderlijke omstandigheden waar we allemaal mee moeten omgaan. Voor mekaar zorgen, zo gaan we er geraken. De komende dagen en weken zullen we veel helpende handen nodig hebben.
Omdat we in Bekkevoort de gewoonte hebben om samen te werken, zijn we in staat om snel te reageren en de nodige initiatieven op te zetten. Dankzij onze nauwe banden met de kennisinstellingen, de zorgsector, de bedrijven, het middenveld … kunnen we snel en efficiënt samenwerken en oplossingen zoals dit platform voorzien. We bekijken met de zorg- en welzijnsorganisaties hoe Bekkevoort Helpt hen kan ondersteunen om goede zorg te blijven garanderen. De komende tijd zal samenwerking nog belangrijker worden.

Ga naar het platform Bekkevoort Helpt