Laatste prikjes gezet in vaccinatiecentrum Den Amer

Gepubliceerd op maandag 13 september 2021 9.55 u.
In vaccinatiecentrum Den Amer in Diest kregen op 10 september 2021 de laatste mensen hun coronavaccin. Op 15 september 2021 sluit het centrum officieel zijn deuren na een succesvolle vaccinatiecampagne.

Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen nog tot en met 15 oktober 2021 terecht in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot.

93.866 prikjes

Op vrijdag 19 februari 2021 ging de strijd tegen het coronavirus van start in CC Den Amer Diest. Bijna zeven maanden of 126 vaccinatiedagen later hebben alle inwoners vanaf 12 jaar van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem de kans gekregen zich te laten vaccineren. Dat deden ze in grote getalen, want Den Amer mag afklokken op maar liefst 93.866 prikjes. Daarvan waren er 82,5% gevuld met het Pfizer-vaccin.

Het centrum mocht een gelijkaardig percentage bewoners vanuit alle gemeenten ontvangen. Met ongeveer 84% gevaccineerden voor Bekkevoort, Halen en Scherpenheuvel-Zichem en 82% voor Diest mag de lokale campagne spreken van een groot succes. Vooral in de leeftijdscategorieën 18 tot 44 jaar en 45 tot 64 jaar was de opkomst groot. Ze waren samen goed voor 65 procent van alle prikjes.

Vervolg in Stadsfeestzaal Aarschot

Vanaf woensdag 15 september 2021 zullen er nog altijd inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen of Scherpenheuvel-Zichem opgeroepen kunnen worden voor vaccinatie. Het gaat vooral om mensen die door medische redenen in aanmerking komen voor een derde prik. Zij krijgen dan een uitnodiging om zich te laten inenten in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot.

Ook inwoners die een of twee prik(ken) gemist hebben, kunnen zich na de laatste prikdag ook nog aanmelden in Aarschot. Daar staan de komende weken vijf extra open prikdagen gepland om nog zoveel mogelijk mensen op de valreep te vaccineren. Op vrijdag 15 oktober 2021 eindigt ook de vaccinatiecampagne in Aarschot.

Het callcenter van Den Amer blijft ook na woensdag 15 september 2021 bereikbaar. Wie vragen heeft over de vaccinaties, kan dus nog steeds op weekdagen bellen naar 013/39 19 19 van 9u tot 12u.

Afsluitend feest voor alle helpende handen

Vaccinatiecentrum Den Amer kon tijdens de hele campagne rekenen op talloze vrijwilligers, artsen en andere helpende handen. Om hen allemaal te bedanken zetten de lokale besturen een afsluitend feest op poten. Alle mensen die van ver of dichtbij deel hebben uitgemaakt van de organisatie achter het vaccinatiecentrum, worden er begin oktober 2021 in de bloemetjes gezet.