Jeugdboekenmaand

Gepubliceerd op maandag 5 maart 2018 12.40 u.
Van 1 tot 31 maart 2018 kan je in de Vlaamse bibliotheken terecht om mee te vieren met het grootste jeugdboekenfeest van het land: de jeugdboekenmaand. Dit jaar staat alles in het teken van "Eureka! wetenschap en techniek".

De bibliotheek van Bekkevoort werkte een gevarieerd programma uit voor de jeugdboekenmaand.

Voeldoos

De werkmannen van de technische dienst hebben enkele materialen achtergelaten in onze voeldoos. Wie kan raden welke voorwerpen het zijn, gaat met een leuk aandenken naar huis.

De voeldoos staat op de balie in de bibliotheek van 1 tot 31 maart 2018.
Alle kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Geschenkje

Elke bezoeker tot en met 12 jaar krijgt bij een bibliotheekbezoek tijdens de maand maart een dvd-bonnetje voor de gratis uitleen van een dvd naar keuze uit de jeugdcollectie van de bib.

Workshop ‘Bibberspel’

Onder begeleiding van de Techniek- en WetenschapsAcademie maken de kinderen een eigen bibberspel om mee naar huis te nemen. Ze ervaren hoe ze geluid kunnen maken met een stroomkring en ontdekken hoe ze het nog moeilijker kunnen maken voor hun tegenstander! Koperdraadjes ontmantelen, draad knippen, schroefjes vastdraaien in een kroonsteentje en draad plooien … alles komt aan bod in het maken van hun eigen zenuwslopend spel.

Praktische info

Voor wie? Kinderen van 8 tot 13 jaar.
Wanneer? Woensdag 21 maart 2018 van 13.30u tot 16u.
Waar? Bibliotheek, E. Coolsstraat 17A, 3460 Bekkevoort.
Kostprijs? 4,50 euro. 

Schrijf je kinderen hier in voor deze workshop