Gemeente Bekkevoort opent het project "Senioren samen op stap langs Bekkevoortse ommetjes"

Gepubliceerd op donderdag 5 december 2019 17 u.
De gemeente Bekkevoort opende op donderdag 5 december 2019 officieel het project "Senioren samen op stap langs Bekkevoortse ommetjes". Deze ommetjes zijn korte, bewegwijzerde wandelingen die al het moois van Bekkevoort naar voren brengen.

25% van de Bekkevoortse bevolking is momenteel ouder dan 60 jaar. Tegen 2025 zal dit stijgen tot 33%. De gemeente wil de alsmaar groeiende groep senioren aanzetten tot meer bewegen. Veel bewegen is goed voor spieren, longen, hart en bloedvaten. Senioren worden fitter en hebben meer energie.

De ommetjes, met een gemiddelde lengte van 4 à 5 kilometer, zijn een ideale, laagdrempelige bewegingsvorm voor senioren. De wandelroutes lopen door prachtige open ruimte met akkervelden, fruitboomgaarden, authentieke holle wegen, heuvels en valleien, maar ook langs kruisbeelden, kappelen, speelbossen, CADO, kerken en pastorijen. Ze hebben dus een knipoog naar het verleden, het heden en de toekomst.

Bewegwijzering en brochure

De gemeente richt in elke deelgemeente twee wandelommetjes in. In het totaal zijn er dus acht ommetjes. Elk ommetje wordt ook voorzien van de nodige bewegwijzering.

Bovendien komt er een brochure (te koop voor 2 euro) met meer informatie in. Deze brochure is op maat gemaakt van senioren. Zo is er rekening gehouden met de lettergrootte en de visibiliteit.

Subsidies

Via de provinciale oproep van Hageland+ komt dit project in aanmerking voor LEADER-subsidies. Zo ontvangt de gemeente voor dit project maximaal € 13.200 subsidies. Dit bedrag omvat 60% van de totaalsom. Het gaat om Europese (30%), Vlaamse (15%) en provinciale (15%) subsidies.

Bekijk meer foto's in de fotobibliotheek