Huis van het Kind in Bekkevoort

Gepubliceerd op dinsdag 7 mei 2019 9.08 u.
De gemeente Bekkevoort beschikt over een virtueel (online) Huis van het Kind. Dit is de plaats voor info, ondersteuning en ontmoeting bij het grootbrengen van kinderen en jongeren. Iedereen die zorgt voor kinderen / jongeren van 0 tot 24 jaar kan hier terecht: (groot)ouders, familie, leraars ...

Ouders stellen zich weleens vragen over de ontwikkeling, de gezondheid of de opvoeding van hun kind, maar ook kinderen en jongeren zelf hebben hierover soms vragen. In Bekkevoort bieden verschillende organisaties, professionelen, vrijwilligers … dagelijks ondersteuning aan deze gezinnen met kinderen of aan de kinderen en jongeren zelf. Ze streven er allemaal naar om het welbevinden van gezinnen met kinderen te bevorderen zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Er bestaat met andere woorden een zeer divers aanbod aan ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien in gezinnen.

De gemeente Bekkevoort heeft in samenwerking met het OCMW en verschillende organisaties die werkzaam zijn voor deze doelgroepen, een virtueel Huis van het Kind opgericht op de gemeentelijke website.
Dit virtueel / online Huis van het Kind is een netwerk om met gezamenlijke krachten de kansen van kinderen en gezinnen te versterken en gericht in te zetten op vragen en noden.

Ontdek hier het Huis van Kind in Bekkevoort