Hoe zit het met je tweede AstraZeneca-prik?

Gepubliceerd op donderdag 1 juli 2021 9.40 u.
Alle inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem die al een eerste prik of uitnodiging voor AstraZeneca gekregen hebben, kunnen hun geplande tweede dosis vanaf maandag 5 juli 2021 (om 12u) vervroegen naar 8 weken.

Een voorbeeld: wie pas in augustus 2021 ingepland staat voor een tweede prik, zou die dan al in juli 2021 kunnen krijgen.

Tussen welke data kan ik kiezen?

Je kan je prik vervroegen zodat er minimaal 8 weken tussen je eerste en je tweede vaccin zit. Het is ook mogelijk om je tweede vaccin zo te plannen dat er ongeveer 9,10, 11 of 12 weken tussen beide dosissen zit.

Hoe vervroeg je je afspraak?

Je kan je afspraak vanaf maandag 5 juli 2021 om 12u makkelijk vervroegen via https://covidvaccin.doclr.be. Je annuleert dan je afspraak, kiest een nieuwe datum in het systeem en bevestigt deze.

Waarom kan dit nu nog niet?

Op dit moment bereidt het vaccinatiecentrum alles intern voor om dit vlot te laten verlopen. Het vaccinatiecentrum bekijkt het aantal vaccins dat geleverd wordt en welke tijdsloten ze de komende weken extra kunnen openstellen om iedereen die zijn vaccinatie wil vervroegen goed te ontvangen.

Is het verplicht om je vaccinatie te vervroegen?

Nee, dit is geen verplichting. Ben je tevreden met je geplande datum dan kan je deze gewoon behouden.