Gratis renovatiebegeleiding

Gepubliceerd op dinsdag 5 maart 2024 11.45 u.
Dankzij de lokale besturen van Hartje Hageland (waaronder Bekkevoort) en Energiehuis IGO krijg je de nodige steun om energie te besparen en je woning tegen 2050 klaar te stomen voor de klimaatdoelstellingen van de toekomst.

Je krijgt uitgebreide ondersteuning en onafhankelijk advies op maat van je woning en budget. De woning wordt bekeken als een geheel zodat de verschillende werken goed op elkaar afgestemd kunnen worden.

Hoe verloopt de renovatiebegeleiding?

Op afspraak gebeurt er een energetische woninganalyse door een renovatiebegeleider van Energiehuis IGO. Hierna krijg je een uitgebreid renovatieplan op maat. Dit renovatieplan bevat:

  • Prioriteitsvolgorde op korte en lange termijn op basis van budget, comfort en energiebesparing
  • Inschatting van de kostprijs per maatregel en de energiebesparing per maatregel
  • Overzicht van de premies die helpen om de kostprijs te drukken

Bovendien krijg je ondersteuning bij het vergelijken en controleren van offertes. De renovatiebegeleider is je aanspreekpunt bij vragen over de werken, premies, mogelijke financiering ... Als je na de uitvoering van de werken praktische hulp nodig hebt bij het aanvragen van de premies, kan je een afspraak maken bij Hartje Hageland.

Hoe kan ik inschrijven?

Surf naar www.igo.be/renovatiebegeleiding, mail naar renovatiebegeleiding@igo.be of bel naar 016/29 85 40. Vermeld zeker je naam, telefoonnummer en de gemeente van de te renoveren woning.


Dit project kwam tot stand met de steun van het lokaal bestuur Bekkevoort, de provincie Vlaams-Brabant en Vlaanderen.