Gratis infosessies bouwen en wonen voorjaar 2023

Gepubliceerd op maandag 23 januari 2023 11.22 u.
In het voorjaar van 2023 vind er twee gratis infosessies plaats over bouwen en wonen: de tweedaagse Bouwfit over renovatie en een infosessie over snelle energiebesparing.

Bouwfit tweedaagse renovatie

Heb je verbouwplannen? Laat je dan goed informeren. Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.
Tijdens deze tweedaagse opleiding krijg je van een bouwdeskundige alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen je niet met moeilijke technische termen, maar spreken jouw taal. Alle aspecten van verbouwen komen aan bod.

Op het programma staan thema’s als isoleren en ventileren, verwarming en sanitair, nutsvoorzieningen, duurzame technieken, energiepremies en wetgeving.
Handige informatie, ook als je de werken niet zelf uitvoert, maar volledig overlaat aan vakmannen. De informatie komt uitstekend van pas bij gesprekken met architecten, bouwfirma’s en vertegenwoordigers van bouwmaterialen.

Na de tweedaagse ben je voldoende gewapend om de beste keuzes te maken. Deze opleiding is gratis (cursus en broodjeslunch inbegrepen).

Praktische info

  • Waar? Polyvalente zaal bibliotheek - lokaal 1, E. Coolsstraat 17A, 3460 Bekkevoort.
  • Wanneer? Zaterdag 25 februari 2023 en zaterdag 4 maart 2023 van 9u tot 17u.
  • Inschrijven? Inschrijven is verplicht op www.dialoog.be/2397.

Infosessie snelle energiebesparing

Wil je zonder moeite en zonder grote investeringen een paar honderd euro per jaar besparen op jouw energiefactuur? Dan is de sessie over snelle energiebesparing iets voor jou! Een energiespecialist van Bond Beter Leefmilieu geeft jou praktische info en een hele reeks verrassende energietips over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en de digitale meter. Zo kan je nadien meteen vlotjes aan de slag.

Deze infosessie is interessant voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite. Een basiskennis over energie is niet vereist.

Praktische info

  • Waar? Zaal ’t Dorp, Dorpsplein 33, 3470 Kortenaken.
  • Wanneer? Donderdag 16 maart 2023 van 14.30u tot 16u.